Talent Event in ‘s-Hertogenbosch

WSP Noordoost-Brabant organiseert op 4 maart voor de eerste keer het Talent Event in ‘s-Hertogenbosch. Al twee keer eerder vond het Talent Event in Oss plaats waar het WSP Noordoost-Brabant ruim 200 werkzoekenden mocht verwelkomen. Dit jaar wil de organisatie dat succes in andere plaatsen in Noordoost-Brabant gaan evenaren.

Talentevent

Het Talent Event staat volledig in het teken van ontdekken: werkzoekenden worden geholpen bij het bepalen welk werk ze leuk vinden en welk werk goed bij hen past. Maar ook: wat maakt hen uniek en waar liggen hun talenten? Sluit de kennis en ervaring van de werkzoekende niet meer aan op de huidige arbeidsmarkt of wil iemand zich in een andere werkrichting ontwikkelen? Dan kunnen zij zich hier laten informeren over de branches waar bedrijven nieuw talent goed kunnen gebruiken of over leerwerktrajecten die zij kunnen volgen in de horeca, logistiek, productie, metaal- en installatietechniek, groen, facilitair of zorg.

Voor allerlei branches worden challenges georganiseerd. Zo krijgen bezoekers de kans om iemand te fouilleren, te sjoelen met postkratten of met een VR-bril op in de schoenen van een vakkenvuller te stappen.

Nieuwe kansen
Tijdens het Talent Event komen vraag en aanbod samen. Werkgevers uit verschillende branches presenteren zich met een challenge. Werkzoekenden kunnen in gesprek gaan met de werkgevers. Over vacatures of leerwerktrajecten die goed zouden passen bijvoorbeeld. Een andere werkrichting kan namelijk weleens een mooie, nieuwe kans betekenen.

Speciaal tijdens Talent Event: werkzoekenden kunnen zich aanmelden om gratis een persoonlijke video van zichzelf (ter waarde van € 250,-) te laten opnemen die ze heel handig bij sollicitaties kunnen inzetten. Een werkgever heeft zo direct een goed beeld van een kandidaat. Daarnaast worden deze video’s geplaatst op www.talentuitnoordoostbrabant.nl. Op deze site kunnen werkgevers (kosteloos) op zoek naar kandidaten voor hun vacatures. Dankzij de videopresentaties krijgen zij meteen beeld en geluid bij een kandidaat.

Ook werkzoekenden die geen oppas hebben zijn die dag gewoon welkom, mét de kinderen. Terwijl de ouder zich rustig oriënteert, gesprekken voert of ideeën opdoet, vermaken de kinderen zich in de kidscorner en wordt er voor hen ook wat lekkers geregeld. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om langs te komen en zich op nieuwe mogelijkheden in de arbeidsmarkt te oriënteren.

Datum en tijd
Woensdag 4 maart van 11.00 tot 15.00 uur.

Locatie
School voor de Toekomst
Vlijmenseweg 2 ’s-Hertogenbosch

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website.