Training stevig in het zadel

Stevig in het zadel. Dat wil elke leidinggevende. Maar hoe doe je dat? Volg de 3 daagse training “Stevig in het zadel: praktisch leidinggeven met resultaat” en vind je eigen antwoord.

Stevig 2-2

 

Eric Bogers en Martin Verduyn, twee stevig in het zadel zittende professionals, leidinggevenden, trainers, helpen jou op weg. Je krijgt antwoord op al je vragen. Geen droge theorie, maar praktische en bruikbare tips. Een bak aan ervaring waar je uit kunt putten. En: afgestemd op jou!

Ontdek het zelf: Leidinggeven kun je leren. Onzekerheid? Is normaal. Twijfel? Heel gewoon. Missers? Tuurlijk, wie niet. Maar met deze training groei je. Je legt een verbazingwekkende basis als beginnende of doorgroeiende leidinggevende!

In de 3 daagse training komt een enorm aantal zaken aan de orde. We gaan in op wat leidinggeven is en leggen het verschil uit tussen leidinggeven, managen en leiderschap. We behandelen persoonsprofielen, leiderschapsstijlen, weerstanden, slechtnieuwsgesprekken, onzekerheid, risico analyses, falen, belonen, feedback geven- en ontvangen, situationeel leiderschap, traditioneel leiderschap enz.

Maar… we doen dat niet – zoals zoveel trainingen en opleidingen – vanuit het overbrengen van theorie. We gaan direct aan de slag met de praktijk. Jouw praktijk!

 

 

Programma “Stevig in het zadel: Praktisch leidinggeven met resultaat”

 

Praktisch leidinggeven met resultaat

Het trainingsprogramma begint met een tweedaagse gevolgd door een praktijkperiode en wordt afgerond met een terugkomsessie. 

 

Intensieve tweedaagse 

We starten met een intensieve tweedaagse training. Daarin behandelen we alle essentiële inzichten en handvatten voor de (beginnende) leidinggevende. Een “booster” waarmee je de veelvoorkomende valkuilen en beginnersfouten gaat voorkomen. Daarnaast krijg je afgestemde adviezen voor jouw eigen praktijkvraagstukken , waarbij je ook leert van de ervaringen van andere deelnemers (kruisbestuiving). We gaan er voor zorgen dat iedereen voldoende ruimte krijgt voor groei.

Tijdens en na het diner is er alle ruimte om in een ontspannen sfeer ervaringen te delen of dilemma’s te bespreken. 

Dag twee staat in het teken van verdere verdieping en checken of datgene dat je wilde leren aan bod is geweest. Belangrijk, want we zijn niet eerder tevreden dan wanneer jij dat bent! Er is voldoende ruimte voor nieuwe of voortschrijdende vragen waarvoor we vanuit onze ervaring maatwerk handvatten geven.

 

Oefenen in de praktijk met online ondersteuning

De kracht van deze eclectische training zit in jouw eigen vertaling naar de praktijk. Aan het eind van dag twee kies je namelijk zelf de handvatten en nieuwe inzichten die jij nodig hebt om stevig in het zadel te komen. En daarmee ga je oefenen in jouw eigen praktijk, daar gebeurt het echte toepassen, proberen, leren en groeien.

Tijdens deze oefenperiode blijven we in contact. Elk moment dat je de behoefte voelt kun je contact opnemen met de trainers. We zijn er! In de groepsapp deel je ervaringen, stel je je vragen, deel je successen of knelpunten. Samen ontdekken we waarom iets werkt of waarom niet. Het levert een schat aan informatie op waar je weer extra van leert.

 

Terugkomsessie

Na de oefenperiode komen we opnieuw bij elkaar voor een afrondende terugkomsessie. Daarin ga je jouw successen, ervaringen en leermomenten terugkoppelen aan de groep. Ook hier is maximale ruimte voor het delen van kennis en ervaringen. Daarmee borgen we samen dat je echt Stevig in het zadel zit.

 

 

Wanneer en waar is de training?

7 en 8 maart 2024:
Tweedaagse training

8 maart t/m 18 april:
Oefenen in de praktijk

19 april 2024: 
Terugkomsessie

Het exacte programma en tijdschema ontvang je uiterlijk 2 weken vooraf.

Locatie
Op een geweldige locatie centraal in Zuid-Oost Brabant.

 

 

Bekijk de website voor meer informatie en meld je aan: https://www.steviginhetzadel.nu/training