LinkedIn Campaign Manager: Hoe en waarom werkt het?

Om in korte tijd bij de juiste doelgroep onder de aandacht komen is een gesponsord bericht in de tijdlijn op LinkedIn een uitstekend middel.

Pexels -tracy -le -blanc -6078122

Het opzetten van een gerichte gepromote actie op LinkedIn heeft als doel leads te genereren of nieuwe collega’s te werven voor je organisatie. Nadat de marketeer de advertentie of het leadplan heeft vormgegeven kunnen wij aan de slag. 

Je gaat met ons de campagne inrichten waarna deze wordt geactiveerd, gaat lopen en jij de resultaten kunt monitoren. Daarbij is het altijd mogelijk om de campagne aan te passen, bij te stellen of stop te zetten. Maar eerst inrichten! Hierbij word je gecoacht op een uitgewerkt campagneplan waarin de volgende stappen worden doorlopen: 

  • De juiste advertentie-format voor het doel bepalen 
  • Uitgewerkte target group instellen 
  • A/B testen 
  • Verwacht bereik afstemmen 
  • Advertentiebudgetten instellen 
  • Advertentie(s) opmaken en plaatsen 

In het eerste deel van de training op 7 juni leer je alle ins en outs over het promoten van berichten. Welke campagnes zijn nu slim om in te zetten, hoe zorg je ervoor dat je grip houdt op het budget en hoe stel je nu content op die werkt.  

In het tweede (online) deel op 21 juni halen we data uit je bestaande campagne. Hoe je deze interpreteert en daarmee je campagne kunt finetunen zodat jij nog meer rendement uit je campagne haalt.  

Heb je interesse? Meld je snel aan.