Training Machineveiligheid CE door BMD Advies in Tilburg

BMD Advies Zuid-Nederland organiseert op 9 mei een training Machineveiligheid CE. Deze training is bedoeld om je het overzicht te geven en op de hoogte te brengen van de voorschriften van de machinerichtlijn en de CE-markering van machines. Als je in jouw bedrijf te maken hebt met machines en arbeidsmiddelen, dan krijg je de tools om jouw machines te beoordelen volgens CE-machinerichtlijn.

Machine _veiligheid -uai -258x 88

Hoe veilig zijn jouw machines? En als je een nieuwe machine koopt met CE markering is die dan veilig? Jaarlijks vinden er honderden ongevallen met letsel plaats met machines. Om dit te voorkomen heeft de overheid wetgeving gemaakt t.a.v. het werken met machines. Van alle machines moet een risico inventarisatie plaatsvinden. Dit is een nadere inventarisatie verplichting als onderdeel van de risico inventarisatie. Alle nieuwe machines na 1995 moeten CE gemarkeerd zijn. Dit is meer dan een CE sticker op de machine!

Doel
Na het volgen van de training ben je in staat om binnen jouw bedrijf risicobeoordelingen uit te voeren en krijgen u praktische handvatten om machines, na modificaties, ontwerp en samenstellen, opnieuw CE- te markeren. De training is opgebouwd uit drie modules: Wet- en regelgeving, Keuring & Ingebruikneming en CE-markering.

Programmaonderwerpen

  • Basisprincipes rondom wet- en regelgeving machineveiligheid;
  • Kennis van de Machinerichtlijn en Richtlijn Arbeidsmiddelen;
  • Stappenplan bij ontwerp, modificaties en samenstellen machines;
  • Stappenplan bij inkoop machines;
  • Stappenplan CE-markering;
  • Het uitvoeren van een risicobeoordeling machine

Datum
9 mei van 09.00 uur tot 16.30 uur

Locatie
BMD Tilburg
Doctor Hub. van Doorneweg 89
5026 RB Tilburg

Prijs
De kosten voor deze training bedragen 625 euro excl. btw per deelnemer. 

Aanmelden
Aanmelden kan via de website