ID@5 organiseert agile/scrum-opleiding in Tilburg

ID@5 organiseert een driedaagse praktijkgerichte agile/scrum-opleiding in Tilburg. De eerste dag is op 10 maart, gevolgd door 24 maart en 7 april. In deze training leer je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om Scrum Master of Product Owner te worden.

Agile

In de Agile & Scrum-opleiding van ID@5 leer je in drie dagen de theorie, vaardigheden en praktijk om Scrum Master of Product Owner te worden. Wat je leert, pas je meteen toe in jouw eigen praktijkopdracht en in simulatieoefeningen. Na afloop ben je veel leuke leerervaringen en een officieel certificaat van Scrum.org rijker.

Kennis
– Je leert over Agile werken in algemene zin en specifiek om Agile werken toe te passen volgens de Scrum-methode.
– Je leert te begrijpen waarom en hoe Agile werken is ontstaan, wanneer het met name waarde toevoegt én hoe je het in jouw eigen praktijk doet.

Vaardigheden
– Met behulp van een praktijkopdracht en simulatieoefeningen ontwikkel je ook de vaardigheden die nodig zijn om je kennis in de praktijk toe te passen.
– Je gaat in jouw organisatie of werkomgeving aan de slag met het toepassen van de Scrum-theorie door daadwerkelijk een project aan te pakken volgens de Scrum-methode.
– Je gaat in je eigen project een goede product backlog maken, een sprint inplannen en uitvoeren, een daily stand-up routine opzetten, een demo-sessie en/of een retrospective organiseren.

Ga je voor Scrum Master of Product Owner?
Je ontwikkelt vaardigheden die nodig zijn om één van de twee karakteristieke rollen van Scrum in een organisatie te vervullen: Scrum Master of Product Owner. Dat betekent ook dat je gedurende de training voor jezelf de keuze gaat maken welke rol jou het beste past. Het belangrijkste is dat je die rol ook daadwerkelijk gaat toepassen in je werkomgeving. Voor die rol word je dan klaargestoomd om uiteindelijk je certificering te behalen. Agile & Scrum is niet zozeer een methode, maar vooral een mindset. Die ga je aanleren.

Wat ga je leren?

  • Hoe agile/scrum en Lean zich tot elkaar verhouden
  • Wat de 4 waarden van het agile manifesto zijn én betekenen
  • Wat de 12 principes van het agile manifesto zijn én betekenen
  • Wat het effect van multitasken is
  • Dat agile/scrum geen trucje is, maar echt anders denken én doen (mindset)
  • Welke rollen er zijn en wat deze rollen doen
  • Welke bijeenkomsten er zijn
  • Wat een Product Backlog, Sprint Backlog en Burn Down Chart is

Datum en tijd
De opleiding start op dinsdag 10 maart, de tweede opleidingsdag is op dinsdag 24 maart en de derde op dinsdag 7 april. De opleidingsdagen zijn van 9.00 – 17.00 uur.

Kosten
De training Agile/Scrum duurt 3 dagen en kost 1.450 euro p.p. (excl. btw).

Locatie
Hotspot013
Heuvel 44-45
Tilburg

Inschrijven
Inschrijven kan via opleidingen@idat5.nl. Kijk voor meer informatie op: www.idat5.nl.