BG.legal organiseert: seminar over cybersecurity, 23 november

Op woensdag 23 november van 15.30 tot 17.00 uur organiseert BG.legal een seminar over cybersecurity. Wilt u ook weten hoe u zich juridisch goed en adequaat kunt voorbereiden op een cyber incident en de (juridische) gevolgen daarvan?

Cropped -logo _jandegroot 22

De gevolgen van een hack bij bedrijven worden steeds groter. Bedrijven zijn namelijk steeds meer afhankelijk van data en automatisering ten behoeve van hun bedrijfsvoering. Dat betekent dat hackers een enorme impact kunnen hebben. Dat hier dan ook meer aandacht voor moet zijn in de gehele organisatie is echter nog steeds niet altijd goed doordrongen bij verschillende onderdelen van organisaties, van een bestuur, directie, raad van toezicht en de medewerkers. Aanvullend zijn er steeds meer verzekeraars die er inmiddels alleen nog maar op rekenen dat het niet een kwestie is van óf het gebeurt maar wanneer het gebeurt.

Frederick Droppert, jurist bij BG.legal, neemt de deelnemers mee in de verschillende stadia:

(1) preventie, het nemen van juridische beschermende maatregelen
(2) respons, wat te doen gedurende een cyberaanval
(3) nasleep, want na het afwenden of afwikkelen van een cyberaanval is het werk helaas nog niet klaar en dient nagedacht te worden over te nemen stappen ren behoeve van een leerproces en eventuele schadeafwikkeling.

Hierbij zal hij overzichtelijk en duidelijk uiteenzetten hoe daar aandacht aan te schenken, welke belangen daarbij naar voren komen en met concrete voorbeelden van acties die kunnen worden genomen om jezelf tegen een cyberaanval te beschermen.

Daarnaast zal ethisch hacker Marijn van der Laan, partner bij Cardan, het hebben over de real-world scenario’s van wat er kan gebeuren en hoe bewustwording kan helpen om je als organisatie beter te wapenen. De expertise van Cardan zit hem – onder meer – op het vlak van ethisch hacken en organisaties sterker maken in hun cyberweerbaarheid.

Kortom, een middag waar BG.legal hoopt nog meer organisaties te kunnen activeren om meer te ondernemen in een constant veranderende wereld ten behoeve van het voorkomen dan wel minimaliseren van cyber incidenten!

Deelname is kosteloos.

 

Datum: 23 november 2022

Tijd: 15.30 – 17.00 uur

Locatie: Auditorium BG.legal, Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL ’s-Hertogenbosch.

Sprekers:

  • Frederick Droppert, jurist bij BG.legal
  • Marijn van der Laan, ethisch hacker

 

Meer informatie/aanmelden kan via https://bg.legal/event/seminar-cybersecurity