< Terug naar alle leden

Nationaal Glasmuseum Branche: Industrie, Glasbewerking

Bedrijfsomschrijving

Het Nationaal Glasmuseum is méér dan een museum. Op twee locaties zijn niet alleen glasobjecten te zien, maar worden ze ook gemaakt. Daar beleef je de magie van glas!

GLASBLAZERIJ
In de authentieke glasblazerij aan de Zuidwal in het centrum van Leerdam toveren glasblazers vloeibaar, gloeiend heet glas om tot de prachtigste (kunst)voorwerpen van glas. Ze blazen het glas met een blaaspijp, trekken glasdraden, voegen kleur toe en zwaaien met de pijp, waardoor niet één object hetzelfde is.

MUSEUMLOCATIE
In twee statige villa’s aan het riviertje de Linge in Leerdam bevindt zich de museumlocatie. Op deze sfeervolle plek maakt de bezoeker kennis met glas in al haar facetten. In wisselende tentoonstellingen zijn historisch glas, hedendaagse kunst en design te zien. Bij de vaste collectie, die permanent te zien is, ligt de nadruk op 20e- en 21e eeuwse topstukken zoals het bekende Gildeglas van A.D. Copier. Achter het museum ligt de beschutte museumtuin, die ook goed te gebruiken is bij evenementen.
Op beide locaties bevindt zich een uitstekend restaurant: De Uitblaserije in de glasblazerij en Cochius’ Keuken in het museum.
In glasblazerij én museum hoeft het niet bij kijken te blijven. Je kunt ook zelf aan de slag met glas bij workshops, zoals zelf een bel blazen, glasfusen, glas graveren, enzovoort. Het is dan ook dé locatie om naar toe te gaan met een teamuitje of bijzonder evenement.


Contactgegevens
Lingedijk 28-30
4142 LD Leerdam
T: 0345-820038
I: Website

Business facts
Medewerkers: 25 - 50
Oprichtingsjaar: 1953
Vestigingen: 2
Jaaromzet: -