< Terug naar alle leden

Freek Gielen

Eigenaar bij HEXCHANGE

Stuur contactverzoek LinkedIn

HEXCHANGE Branche: Bedrijfshuisvesting, Installatietechniek

Bedrijfsomschrijving

HEXCHANGE is specialist op het gebied van warmtewisselaars. Al sinds 2013 kunt u bij ons terecht voor een nieuwe warmtewisselaar, onderdelen & verhuur. HEXCHANGE is uw betrouwbare partner voor verschillende sectoren. Wij werken in de voedings-, zuivel- en suikerindustrie, brouwerijen, scheepvaart, chemie-, afval- en staalindustrie, utiliteit en de energiesector. HEXCHANGE levert (via een webshop) gesoldeerde warmtewisselaars, platenwarmtewisselaars en reserveonderdelen die geschikt zijn voor alle merken warmtewisselaars.

Wat zijn warmtewisselaars?
Warmtewisselaars koelen of verwarmen vloeistoffen met behulp van een andere vloeistof. Dat gebeurt doordat vloeistoffen langs elkaar heen stromen, ieder langs een zijde van een plaat. Met warmtewisselaars worden voedingsmiddelen gepasteuriseerd, maar je kunt er ook restwarmte mee winnen en hergebruiken.

De laatste decennia krijgen ze steeds vaker een duurzame toepassing. Bijvoorbeeld door restwarmte te benutten. Platenwarmtewisselaars zijn er in twee varianten: met demontabele platen en gesoldeerde platen. De gesoldeerde platen gaan maar tot een bepaald formaat en worden gebruikt voor schone vloeistoffen. Dit type bevat geen rubber en kan een hogere werkdruk aan.

In tijden zoals deze, wordt het steeds belangrijk om zorg te dragen voor het milieu. We kunnen het niet blijven ontkennen, de opwarming van de aarde is steeds meer een feit. Om die reden willen steeds meer mensen hun steentje bijdragen, net zoals wij. Want hoewel kleine verschillen misschien niet direct merkbaar zijn, vormen deze verschillen samen één grote verandering. De verandering die vandaag de dag dringend nodig is. Voor ons, onze kinderen, onze kleinkinderen, en alle generaties die daarna nog mogen komen. Maar ook voor het milieu zelf. Wij van HEXCHANGE beseffen meer dan ooit het belang hiervan!

Zo kiezen wij bij HEXCHANGE voor milieuvriendelijke verpakkingen, maken wij geen gebruik meer van plastic en worden al onze producten verpakt in gerecyclede dozen die gevuld zijn met milieuvriendelijke vullingen. Hoe geloofwaardig zouden wij zijn als we zouden beweren om milieuvriendelijk te zijn, maar totaal geen rekening houden met het milieu in ons transport? Ook daar wilden wij dus zo snel mogelijk een oplossing voor vinden! Wij proberen overbodig transport te beperken en dus zoveel mogelijk bestellingen in één keer te bestellen bij onze leveranciers. Op die manier beperken wij de uitstoot van CO2 door de bestelwagens. Dat kan wel tot zo'n 10 procent verschil maken!
We blijven steeds opzoek naar verbeteringen.

Net zoals het leven snel vooruit gaat, proberen wij ook steeds op ecologisch vlak op snel tempo bij te benen. We bekijken en vergelijken de verschillende mogelijkheden en kiezen daarbij steeds voor de milieuvriendelijkste oplossing. Zodat wij u altijd kunnen verzekeren dat we steeds zo efficiënt en ecologisch mogelijk te werk blijven gaan. Want naast het aanbieden van een kwaliteitsvolle warmtewisselaar is dat voor ons een belangrijk doel dat we nooit uit het oog zullen verliezen. Wij van HEXCHANGE denken namelijk aan u, uw toekomst en uw kinderen!


Contactgegevens
De Wetering 24
4906CT Oosterhout
T: 0162-429068
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 2013
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -