< Terug naar alle leden

Robert Brekelmans

Directeur - Eigenaar bij PIANT stansen | laseren | snijden

Stuur contactverzoek LinkedIn Facebook

PIANT stansen | laseren | snijden Branche: Industrie, Kunststoffen

Bedrijfsomschrijving

Piant biedt alles op het gebied van stans- en snijwerk voor de industriële sector. We hebben alle conventionele en nieuwe (laser)technieken in huis. Doordat we werken volgens de Lean manufacturing-methode en met een Kanban-voorraadbeheersysteem halen we het beste in onszelf én onze opdrachtgevers naar boven.

Piant vindt oplossingen voor elke uitdaging. We staan onze opdrachtgevers ook nadrukkelijk bij met deskundig en betrouwbaar advies. Zo helpen we hen groeien. Dankzij onze ondernemende aanpak weten we klanten aan ons te binden en breidt het aantal nieuwe opdrachtgevers zich nog steeds uit.

Historie
Piant B.V. werd in 1963 geopend door Piet Brekelmans. In die tijd vierde de Brabantse leder- en schoenindustrie haar hoogtijdagen. Het modelleren en het stansen van de ontwerpen voor deze industrie was de hoofdtaak, samen met het stansen van kunststof en papier.

Ommekeer
De ommekeer naar de grafische wereld komt in 1994 door zoon Robert Brekelmans. In dat jaar stapt hij in het familiebedrijf en leert de fijne kneepjes van het vak van drie ervaren productieleiders. Inmiddels is Robert directeur van Piant en vaart hij zijn eigen koers. En met succes.
Zo zijn wij in staat om ca. 15% meer rendement uit een lederen huid te snijden dan de traditionele manier met het stansen van klein lederwaren.
Door deze besparing kunnen schoenfabrikanten zeker een poging wagen om terug te komen naar NL om lokaal te produceren.

Piant telt intussen 82 medewerkers op kantoor, in de productiehal en het magazijn. De totale oppervlakte van het bedrijf beslaat ruim 6.800 m2. Piant heeft met 40 machines een indrukwekkend machinepark staan.

Sterke partner
In 2015 vloog Robert naar Japan voor de cursus Lean Manufacturing bij Toyota. Hij leerde er hoe hij verspilling uit het productieproces kan weghalen. Die kennis past hij intussen in de dagelijkse praktijk toe. Daarmee is Piant niet meer alleen een erg ervaren, maar vooral ook slimme partner op het gebied van stansen, snijden en laseren.

Robert Brekelmans: “Ons enthousiaste team staat elke dag voor u klaar om de beste kwaliteit te leveren en een uitstekende service te bieden. Wat uw wensen ook zijn, wij denken graag met u mee”.


Contactgegevens
Mechie Trommelenweg 12
5145 ND Waalwijk
T: 0416-273364
I: Website

Business facts
Medewerkers: 50 - 100
Oprichtingsjaar: 1963
Vestigingen: 1
Jaaromzet: > €5.000.000