< Terug naar alle leden

Joost van den Hooven

Eigenaar bij Elektrolas Lastechniek

Stuur contactverzoek LinkedIn Facebook

Elektrolas Lastechniek Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

Wij weten alles over lassen en lasbenodigdheden. We trainen, certificeren, verkopen, verhuren, repareren en onderhouden. Dat is handig, want zo weet je zeker dat je bij ons altijd aan het juiste adres bent. Als het over lassen gaat tenminste.

In 2000 nam Joost van den Hooven het bedrijf Elektrolas over. Elektrolas verkocht toen alleen lasmachines en -benodigdheden in de regio en voerde het onderhoud hier op uit. Ondanks de landelijke economische crisis in 2009 is Elektrolas door blijven groeien. Zo zijn, na de Europese verordening EN 1090 in 2013, de diensten Scholing en Kwaliteitsbeheer toegevoegd aan het dienstenpakket van Elektrolas. Het pand is uitgebreid, de eigen Lasschool is gebouwd en de diensten zijn gebundeld in de Schijf van Vijf. In 2019 is Onze Lasportal ontwikkeld waarmee Elektrolas haar klanten overzicht, structuur en zekerheid biedt.

Bij Elektrolas kijken we altijd vooruit en ondersteunen we de maakindustrie bij ontwikkelingen die gaande zijn in de lastechniek. Dit doen we onder de werktitel 'De laswerkplaats van morgen'. Hoe kun je blijven voldoen aan de eisen die aan het werk worden gesteld? Wat Elektrolas betreft is één ding zeker. Elektrolas ontwikkelt dé oplossing die past bij jouw productie van morgen.

ONZE TOTAALAANPAK - DE SCHIJF VAN VIJF
Als het over lassen gaat heeft Elektrolas alle kennis en middelen in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.

DE LASWERKPLAATS VAN MORGEN
Wil je succesvol blijven dan dien je mee te bewegen met de ontwikkelingen in de markt. Maar hoe bereid je je voor op de productietrends van morgen? Met de laswerkplaats van morgen richt Elektrolas zich op het ondersteunen van de maakindustrie om te innoveren door te digitaleren, slimmer te werken en flexibel te werken door middel van:
• Lassen met de cobot
• Lasdatamanagement
• Lasverbetertraject

LASSEN MET EEN COBOT
Robotisering en automatisering spelen een steeds grotere rol, ook in de laswerkplaats. Het wordt steeds moeilijker om lassers te vinden in Nederland. Daardoor zullen we slimmer moeten gaan werken en dat kan door handelingen te mechaniseren of robotiseren. Hiermee maak je het werk niet alleen lichter, schoner of veiliger voor de lasser. Het werk wordt ook leuker. Elektrolas ondersteunt je van begin tot eind bij de integratie van de cobot (collaboratieve robot) in jouw laswerkplaats.

LASSEN MET EEN LASDATAMANAGEMENTSYSTEEM
Werken met een lasdatamanagementsysteem doe je om automatisch de werkelijke lasparameters per las, per product en per project vast te leggen. Zo bouw je snel en efficiënt een rapportage op voor je opdrachtgever.

LASVERBETERTRAJECT
Je bedrijf boekt goede resultaten en is innovatief. Maar om succesvol te blijven, is het belangrijk om altijd vooruit te denken. Een bedrijf moet zich blijven ontwikkelen, nieuwe technieken gebruiken, medewerkers opleiden en vernieuwende werkwijzen introduceren. Wil je je productieproces klaarstomen voor de toekomst? Het lasverbetertraject van Elektrolas is een plan voor je complete productieproces dat ervoor zorgt dat je scherp blijft. Zo kun je blijven scoren.


Contactgegevens
Gompenstraat 9
5145 RM Waalwijk
T: 0416-336777
I: Website

Business facts
Medewerkers: 25 - 50
Oprichtingsjaar: 2000
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -