Bartels Hifi-Tv-Media: Producten met emotie

Al vijftig jaar weten klanten uit de wijde omgeving Bartels te vinden. Daarom was de keuze voor verhuizen of verbouwen snel gemaakt. Waar anders in Tilburg zit je zo dichtbij het centrum en kun je gratis parkeren voor de deur? Een kijkje in de splinternieuwe showroom op een vertrouwd adres.


Uitgave: Sept-Okt 2011
Thema’s: Audio en video

Wie denkt dat een tv toestel niet mooi is en geluidboxen vooral beschouwt als een  sta in de weg, is nog niet bij Bartels geweest. In de smaakvolle, strak vormgegeven  showroom ontdek je al snel dat een tv scherm ook een lust voor het oog kan zijn. En dat je van geluid kunt genieten zonder sombere, zwarte boxen in huis. Zie je desondanks je fraaie flatscreen toch het liefst verdwijnen in muur, plafond of kast, dan heeft Bartels ook hiervoor de perfecte oplossing. Terwijl zoon Bob op de geluidsafdeling in gesprek is met klanten, toont Ad Teurlings het resultaat van de grondige verbouwing, die in juni werd afgerond. “We hebben er echt een showroom van gemaakt. Een ruimte waar alles staat opgesteld en waar we demonstraties kunnen geven, zodat de klant ziet wat de mogelijkheden zijn”, vertelt hij.

Loewe gallery
De klanten reageren enthousiast op de nieuwe inrichting, volgens Teurlings. “Alles is ruimtelijk ingericht. Architect Andrzej Bartoszek heeft een heel mooie en natuurlijke overgang weten te maken tussen de verschillende afdelingen in onze showroom.” Er is een speciale ruimte vrijgemaakt voor de Loewe gallery, er is een huiskamer opstelling, een aparte Hifi afdeling met een Bose center en achterin de showroom zelfs een compleet ingerichte thuisbioscoop. “Veel mensen weten niet wat er te koop is. Wat ze bij ons kunnen zien en meemaken is uniek in Midden-Brabant. Niet alleen op gebied van beeld, maar ook geluid. We zijn hoofddealer van Loewe en Bose, maar voeren ook onder andere de topmerken Sonos, NAD, Denon, B&W en KEF. Je merkt dat veel mensen zich verbazen over hoe mooi de apparatuur kan zijn, zonder meerprijs. Bartels is niet duurder, maar wel beter.”

pag 73 Bartels
Service

Ad en Bob Teurlings zijn gespecialiseerd in de betere beeld- en geluidsapparatuur. Ad: “Daarmee onderscheiden we ons. Ook met onze toegevoegde waarde. De apparatuur wordt afgeleverd en geïnstalleerd door goed opgeleide monteurs die alles mooi wegwerken, instellen en uitleggen. Bij eventuele problemen of vragen komt onze servicemonteur binnen 24 uur langs. Vroeger was dat heel gewoon, maar tegenwoordig is zulke service zeldzaam.” Zo nodig adviseren vader en zoon ook bij het inbouwen van multiroom in woning, praktijk of kantoor. Multriroom is de techniek waarmee je thuis of op kantoor in elke ruimte optimaal kunt genieten van beeld en geluid. Per ruimte is de muziek en beeld in te stellen via een bedieningspaneel in de wand of met de afstandsbediening. Een flatscreen van hoge kwaliteit wordt ingezet voor meerdere toepassingen: internet, televisie, het opnemen of afspelen van films, het streamen van beeld en geluid of het geven van een bedrijfspresentatie. Allemaal simpel te bedienen met één afstandsbediening, iPad of smartphone. Ad Teurlings: “Bij nieuwbouw of een verbouwing worden we liefst zo vroeg mogelijk betrokken, zodat we in samenwerking met de elektricien en of architect naar een esthetisch mooi resultaat kunnen werken. We kijken hoe alle kabels mooi weggewerkt kunnen worden en hoe speakers en luidsprekers het beste kunnen worden ingebouwd. We denken ook graag mee over het interieur. Wanneer een klant twijfelt over kleur of formaat, dan komen we naar hem toe om te kijken welk toestel het beste bij het interieur past.”

Trends
Gevraagd naar de trends in de markt noemt Teurlings AV-streaming, het binnenhalen van beeld en geluid via internet. Dit kan vervolgens door het hele huis op het scherm of via speakers worden weergegeven. Daarnaast wordt het design steeds belangrijker. “Klanten kijken steeds vaker of de tv en luidsprekers er mooi uitzien, nog voordat ze de kwaliteit hebben beoordeeld. Onze taak is om ervoor te zorgen dat naar beide aspecten gekeken wordt. We willen dat onze klanten plezier hebben van hun product, het goed kunnen bedienen en alle mogelijkheden van het toestel weten te gebruiken.” Onder invloed van iPhone en iPad stelt de klant ook steeds meer eisen aan het bedieningscomfort van de apparatuur. Ad: “Loewe en Bose hebben een tv waarin alles zit ingebouwd. Heel gebruiksvriendelijk, je zou de apparatuur met je ogen dicht, met alleen je duim kunnen bedienen.” Hij pakt een afstandsbediening en demonstreert hoe hij met een druk op de knop, via een menu op het beeldscherm, eenvoudig kan kiezen voor opnemen, afspelen, googlen, het bekijken van fi lms op internet of het kiezen van muziek van de iDock of een van de talloze radiozenders op het wereldwijde web. Hij selecteert loungemuziek. Binnen no time klinken jazzy saxofoonklanken door de ruimte. Ad geniet ook zelf zichtbaar van het glasheldere Dolby Surround effect. “We verkopen ook emotie. Genieten van mooie muziek, uit heel goede luidsprekers, met een lekker glas wijn erbij. Dat hoort toch bij de mooie dingen van het leven.” 

< Alle thema's