Metaal Special

Page thumbnail

Metaal zit in de lift. De branche profiteert volop van groei in branches als bouw, hightech en automotive. De metaalsector is met een jaarlijks toegevoegde waarde van bijna 10 miljard euro een drijvende kracht in Nederland en Brabant. De waarde blijft maar stijgen met in de afgelopen jaren een gemiddelde productiegroei van 3%.

Klanten van de metaalindustrie vragen steeds meer om maatwerk en een flexibel productieproces is dus steeds belangrijker. Smart industry is een mogelijkheid om metaalbedrijven meer maatwerk en kleinere batches te laten leveren. Maar is dit ook reëel voor het kleine mkb-bedrijf? Want kleine metaalbedrijven zijn er veel. 85% van de bedrijven heeft niet meer dan tien werknemers in dienst. Samenwerking met collega-bedrijven is vaak nodig om te kunnen blijven innoveren.

Milieudoelstellingen vanuit de EU betekenen dat bedrijven in de metaalindustrie hun productieprocessen moeten verduurzamen. Denk aan minder CO2-uitstoot en het beperken van energieverbruik. Verduurzaming brengt kosten met zich mee en vertaalt zich mogelijk in lagere bedrijfsresultaten.

Productie in de metaalindustrie is arbeidsintensief, dus (behoud van) kundig personeel blijft een uitdaging. Dat het aantrekken van personeel lastiger is geworden, is ook zichtbaar in het aantal openstaande vacatures. Aan het eind van het eerste kwartaal van 2018 stonden meer dan 20 duizend vacatures open, het hoogste aantal in bijna tien jaar.

Hoe innoverend zijn metaalbedrijven uit Brabant en hoe maken zij van uitdagingen kansen? Wij bieden jou het podium om het verhaal van jouw onderneming met heel Brabant te delen.

Laat ons jouw verhaal vertellen!
Laat de kenmerken van jouw organisatie door ons creatieve team van redacteuren en fotografen optekenen. Deel je visie als ondernemer in deze Metaal Special; wij zorgen voor een groot podium. Op 12 maart 2019 verschijnt de Metaal Special.

Deelnemers tot nu toe:

Dubré Vogels Bouwmanagement
TCI Cleaning Swinkels Management Select
TMP Groep Gebr. Vermeer Industrial Movements
Panhuijsen Verpakkingen     SBA Flex
Baril Coatings  Naaykens' Luchttechnische Apparatenbouw
Hessels Coatings  

BOB Debat Metaal: Smart industry: een heet hangijzer
Op 11 februari organiseert Regio Business ook een BOB Debat gericht op Metaal. Smart industry: een heet hangijzer is het thema van dit debat. Aanmelden voor dit debat? Meer informatie vind je hier.

Sneeuwbaleffect
Jij bent een kei in jouw vakgebied, wij in marketing. We geloven in het sneeuwbaleffect van offline en online communicatie. Jouw artikel bereikt:
• 45.000 lezers van onze zakenmagazines
• 24.000 abonnees van onze digitale nieuwsbrief
• 136.000 volgers via onze social media-kanalen per maand
• 14.500 bezoekers van onze website per maand

Benieuwd hoe z'n artikel eruit ziet? Bekijk hier een voorbeeld uit de metaal special van 2 jaar geleden.

Via profilering in Regio Business een hogere ranking bij Google en dus beter vindbaar
Doordat wij alle artikelen uit Regio Business online ontsluiten en koppelen aan bedrijfsprofielen op onze website worden wij gezien als nieuwsorganisatie. We komen 1,2 miljoen keer per kwartaal in de zoekresultaten voor en jouw organisatie profiteert hiervan. Dit zorgt er namelijk alleen al voor dat ook jouw ranking bij Google enorm stijgt als je je profileert via onze zakenmagazines. Zonder dat je advertentiekosten aan Google moet betalen. Je bent in één klap dus veel beter vindbaar met je artikelen en profielen op onze site. Slim! 

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Annemiek Slofstra voor de mogelijkheden of kijk hier voor de tarieven.

Kijk hier voor de planning van de specials.

Terug naar boven