3 handige tips om fysiek fit te blijven als ondernemer

Als ondernemer kan het lastig zijn om alle ballen hoog te houden. Als je zakelijk alles goed op orde hebt, kan het zijn dat je minder tijd overhoudt voor privé zaken, die ook erg belangrijk zijn. Daarnaast zien we bij veel ondernemers dat een gezonde levensstijl er vaak bij inschiet.


Do 30 Jun 2022

Zo kunnen de stressvolle werkdagen ervoor zorgen dat je ongezond eet en weinig tijd overhoudt om te gaan sporten. Dit is erg zonde, want dit zijn nou juist zulke belangrijke factoren die ervoor zorgen dat we gezond blijven. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet om het je makkelijker te maken om een gezonde levensstijl aan te houden in de drukke periodes.

Fysieke en mentale gezondheid

Ten eerste is het van belang om kwaaltjes die je hebt, in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken. Loop je al weken lang rond met rug pijn? Boek dan een massage of ga langs bij een chiropractor. Heb je al weken lang last van je enkel van het vele staan? Dan kun je een enkelbrace kopen die ervoor zorgt dat het kwaaltje verergerd. Bij ProBrace kun je terecht voor een stevige brace. Het is niet alleen van belang om fysieke pijntjes aan te pakken, maar ook je mentale gezondheid doet er toe. Mentale gezondheid is iets wat voor veel mensen vanzelfsprekend lijkt. Toch is dit zeker niet het geval. Het kan dan ook baten om eens langs te gaan bij een therapeut. Wanneer je je mentaal en fysiek goed voelt, zal dit ook een positief effect hebben op je dagelijkse werkzaamheden.

Maak een eetplan

Daarnaast speelt voeding een enorm grote rol in hoe je je voelt. Je zult merken dat je op drukke dagen minder tijd hebt om gezond te koken. Een snelle hap is dan voor velen de uitkomst. Wanneer dit te vaak voorkomt dan kan dit ervoor zorgen dat je je minder goed gaat voelen. Daarom raden we je aan om een eetplan te maken. Zo weet je vooraf al wat je zult gaan eten en is de kans minder groot dat je voor een ongezonde snack zult kiezen. Dit kan meer rust aanbrengen in het dagelijks leven. 

Maak tijd voor sport

Sporten is van groot belang om je fysiek fit te voelen. We raden je dan ook aan om hier tijd voor in te plannen. Twee tot drie keer per week is een goed streven. Kies een sport die je leuk vindt zodat het ook makkelijker is om door te zetten. Je zult merken dat je je na enige tijd veel actiever en beter gaat voelen. Ook dit zal een positief effect hebben op je ondernemerschap.

< Alle nieuwsberichten