3 tips voor het creëren van een fijne werkplek thuis

Werk jij op het moment ook thuis? Dan is goede werkplek creëren essentieel. Wanneer je je op je gemak voelt, zal de productiviteit omhoog gaan. Zo functioneer je beter als je geen last hebt van je rug of nek bijvoorbeeld en heb je meer overzicht als je werkplek opgeruimd is.


Ma 30 Mrt 2020

Wil jij graag weten hoe je jouw werkplek thuis zo kan inrichten dat het je productiviteit omhoog gaat? Monitorbeugelexpert.nl heeft een aantal mooie tips voor je opgesteld.

Tip 1: Neem afscheid van je rug- en nekklachten
Dit is natuurlijk een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar met deze tips zul je snel merken dat je spieren minder pijn doen. Wanneer je computerscherm en toetsenbord niet op de juiste hoogtes zijn, moet je lichaam zich constant inspannen. Je gaat bijvoorbeeld sneller met een gebogen rug zitten. Dit kan er op lange termijn voor zorgen dat je rug-en nekklachten krijgt. Dit is natuurlijk erg vervelend en daarom raden we je aan om een monitorbeugel te kopen. Dankzij een monitorbeugel, kun je de ideale hoogte van je beeldscherm bepalen. Zo hoort je beeldscherm net iets onder ooghoogte te hangen en de afstand tot het beeldscherm minimaal één armlengte te zijn. Je creëert op die manier gemakkelijk een ergonomische werkhouding en zo worden rug- en nekklachten voorkomen. 

Tip 2: Efficiënter aan de slag met meerdere schermen
Het is fijn om tijdens het werken achter een computer gebruik te kunnen maken van 2 of 3 schermen. Waarom? Omdat je zoveel efficiënter aan de slag kunt gaan wanneer je meerdere tabbladen kunt openen op verschillende schermen. Je kunt makkelijker bestanden overzetten en uploaden, teksten schrijven en met programma's werken. Bij Monitorbeugelexpert.nl kun je monitorbeugels kopen voor 1 scherm, voor 2 schermen, voor 3 schermen en voor 4 schermen. Dankzij deze monitorbeugels kun je gemakkelijk met meerdere schermen tegelijk werken. Kies bijvoorbeeld voor de monitor beugel voor 3 schermen. Het zorgt voor een overzichtelijke en efficiëntere werkplek waardoor je fijner te werk kunt gaan thuis.

Tip 3: Zorg voor een opgeruimde bureau
Wanneer je in een chaotische werkplek werkt, kan het zo zijn dat je gedachten niet altijd bij je werk blijven. Een rommelige omgeving zorgt er vaak voor dat je het overzicht verliest. Dat is natuurlijk zonde, want je moet je tijd goed kunnen besteden. Zorg er daarom voor dat je werkplek altijd opgeruimd is. Ruim je koffiekopjes, glazen en borden op. Doe alle belangrijke papieren in een map en creëer overzicht, net zoals op kantoor. Heb je meer ruimte nodig op je bureau? Dankzij de monitorbeugels van Monitorbeugelexpert.nl, kunnen je schermen ophangen aan een monitorarm. De kabels van je schermen, muis en toetsenbord kunnen mooi worden weggewerkt in de onderzijde van de horizontale arm. Wanneer je schermen niet op je bureau staan, heb je automatisch ook meer ruimte over. Op die manier creëer je een opgeruimde en ruime werkplek.

< Alle nieuwsberichten