Alle kosten voor een bruiloft op een rij

Hoogstwaarschijnlijk trouw je maar eens in jouw leven. Het is dan erg begrijpelijk dat jouw bruiloft de dag van jouw leven is. Tijd om uit te pakken en de perfecte dag te ervaren! Helaas hangt daar een behoorlijk prijskaartje aan vast.


Di 6 Dec 2022

Om teleurstellingen of onverwachte situaties te voorkomen, is het belangrijk om vooraf onderzoek te doen naar de kosten die je ongeveer kwijt zult zijn. Hierdoor kun je ook bepalen op welke onderdelen jij mogelijk geld kunt besparen. Hieronder volgt een overzicht van alle kosten.

Gemiddelde kosten

In 2019 heeft er een onderzoek plaatsgevonden naar de gemiddelde kosten van een bruiloft. Dit onderzoek werd uitgevoerd door The Perfect Wedding. Uit het onderzoek bleek dat men gemiddeld €14.585 uitgaf aan de bruiloft.

De kostenpost

Kleding

Voor de bruid liggen de kosten voor de kleding vaak iets hoger ten opzichte van de bruidegom. De bruid zal gemiddeld €1500 neerleggen voor een prachtige jurk. Een jurk kost al snel €1000. Hier komen vaak extra kosten bij om de jurk op maat te laten maken. Hierbij komen ook de bruidsschoenen. Voor de bruidegom zal de outfit rond de €1000 kosten. Een mooi trouwpak kost rond de €700. Voor de totale outfit zijn ook een overhemd, strik, stropdas en trouwschoenen nodig.

Uiterlijk

Dit is een voorbeeld van kosten waar eventueel op bespaard kan worden. Voor het uiterlijk, denk hierbij aan de kapper en visagie, verwacht men een rekening van €300.

Trouwringen

Bij een trouwerij horen uiteraard prachtige ringen. Helaas leg je behoorlijk wat geld neer voor deze sieraden. Je kunt voor de trouwringen een rekening verwachten van gemiddeld €1000. Hierbij is goud meestal duurder dan zilver.

Externe bedrijven

Tijdens de bruiloft komen er vaak een fotograaf, videograaf en dj langs om de dag compleet te maken. Een dj bruiloft  zal zorgen voor een spectaculair feest, waarbij de foto- en videograaf zorgen voor de beelden die later teruggekeken kunnen worden. Een dj boeken scheelt bovendien ook veel tijd, aangezien jij je niet meer bezig hoeft te houden met het regelen van de muziek en de lichten. Deze combinatie van externe bedrijven komt al snel neer op €3400.

Receptie + Ceremonie

Voor de receptie is vaak een ruimte met eten en drinken nodig. Hiervoor wordt ongeveer €1000 voor neergelegd. De ceremonie kost iets minder, ongeveer €500.

Eten

Los van de receptie, wordt er vaak een huwelijkstaart en avondeten gezorgd op een huwelijk. De huwelijkstaart kost ongeveer €150. Het avondeten komt neer op circa €1000. Deze kosten hangen uiteraard af van het soort diner en de hoeveelheid gasten.

< Alle nieuwsberichten