Auto van de zaak als zzp’er? Dit zijn de voordelen

Ben je zzp’er en zit je eraan te denken om een auto op de zaak te zetten? Een auto voor je onderneming komt vaak goed van pas, zeker als je veel onderweg bent naar klanten.


Di 14 Mrt 2023

Een auto op de zaak heeft voor een zzp’er diverse voordelen, die goed zijn om te weten voordat je een definitieve keuze maakt. Om welke voordelen dat gaat? Lees gauw verder, wij sommen ze hieronder voor je op.

Het is fiscaal aantrekkelijk
Een van de grootste voordelen van een auto van de zaak als zzp’er, is dat het fiscaal aantrekkelijk is. Wanneer je een bedrijfsauto koopt, dan heb je de mogelijkheid als ondernemer om de betaalde btw hierover fiscaal af te trekken. Dat geldt niet alleen voor de aanschafkosten, maar ook voor (een deel) voor andere kosten die je met je auto hebt. Denk bijvoorbeeld aan brandstofkosten, garagekosten of kosten voor parkeervergunningen.

Je mag de autokosten aftrekken van je winst
Nog een reden om een auto van de zaak te nemen, is omdat je als ondernemer de autokosten mag aftrekken van de winst van je onderneming. Bovendien mag je jaarlijks de afschrijving op de auto van de winst afhalen. Bij autokosten die je mag aftrekken, kun je aan allerlei kosten denken. Denk bijvoorbeeld aan de aanschafprijs, reparatiekosten, kosten voor je verzekering en brandstof en kosten voor onderhoud en de wasserette exclusief btw. Ben je op zoek naar een wasserette om je bedrijfsauto schoon te houden aan de binnen- en buitenkant? Breng dan eens een bezoekje aan deze wasstraat in Almere.

Recht op de milieu-investeringsaftrek
Kies je voor een auto zonder CO2-uitstoot? Dan heb je nog een ander voordeel als ondernemer. Je hebt in dat geval namelijk recht op de milieu-investeringsaftrek. Deze aftrek zorgt voor een lagere winst, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Het is voor een zzp’er dus zeker interessant om te investeren in een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel. Zo geniet je van fiscaal voordeel én draag je je steentje bij aan een beter milieu. Een win-winsituatie!

Heb je een bedrijfsauto, dan is het belangrijk om die goed te onderhouden. Zo heb je er zo lang mogelijk plezier van. Bovendien is het een visitekaartje van je bedrijf, waardoor het goed is om ervoor te zorgen dat je auto er netjes uitziet. Sla geen onderhoudsbeurten over en houdt je auto aan zowel de buiten- als binnenkant schoon. Daarvoor ben je bij deze wasstraat in Rotterdam aan het juiste adres. Hoe beter je de auto onderhoudt, hoe meer profijt je ervan hebt.

< Alle nieuwsberichten