CONNECTED West-Brabant presenteert zich op TL München

Van 9 tot en met 12 mei vindt in München de belangrijkste logistieke beurs ter wereld plaats: Transport Logistic. Deze beurs trekt jaarlijks zo’n 2000 exposanten uit 62 landen en 55.000 bezoekers uit meer dan 124 landen. Voor het eerst is er op deze beurs een gezamenlijke triple helix West-Brabant stand.


Do 11 Mei 2017

Een groep van elf toonaangevende logistieke dienstverleners, de zes West-Brabantse werkgelegenheidsgemeenten, de regionale mbo/hbo onderwijsinstellingen, TKI Dinalog en REWIN hebben nauw samengewerkt om in München als logistieke hotspot West-Brabant optimaal voor de dag te komen.

De ideale ligging van West-Brabant tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen is een gegeven. Evenals de uitstekende multimodale ontsluiting van de regio. Maar dat is niet meer genoeg in een hevig concurrerende markt. Die strategische ligging moet een strategische positie worden, vinden de betrokken partijen.

CONNECTED West-Brabant
Het samenwerkingsverband, dat niet alleen voor de beurs maar voor de lange termijn is aangegaan, opereert onder de naam CONNECTED West-Brabant. ‘Connected’, heeft daarin betrekking op de logistieke verbindingen en infrastructuur in en naar de regio, maar ook op verbindingen van de partners met elkaar, met andere partijen in de logistieke keten en met andere regio’s. De partners streven naar vertegenwoordiging van de gehele logistieke keten in CONNECTED West-Brabant. Nieuwe deelnemers, bijvoorbeeld verladers, zijn van harte welkom.

Collectief
Wat deze beursdeelname uniek maakt, is dat West-Brabant er niet zal staan als een verzameling individuele bedrijven en organisaties maar daadwerkelijk als collectief met een eensluidende boodschap over de logistieke kracht van de regio. Dat gezamenlijke ‘verhaal van West-Brabant’ legt een solide basis voor een door alle partijen gedragen regionaal logistiek programma voor de komende jaren. In dat programma worden concrete acties geformuleerd om die door alle betrokkenen gewenste strategische propositie te realiseren. Dit gebeurt op het gebied van infrastructuur (vestigen en andere ‘hardware’), human capital (arbeidsmarkt en onderwijs) en innovatieprojecten (vernieuwing door samenwerking). Tot slot is er de programmalijn marketing, profilering en acquisitie. De deelname aan Transport Logistic München is een eerste actie om West-Brabant op dat laatste gebied een boost te geven.

 

< Alle nieuwsberichten