Copperant start het nieuwe jaar met drie nieuwe producten

Copperant, de groenste verf start het nieuwe jaar met drie nieuwe producten. De Minérale Interior, de Altra White en de Flora Hout- en Vloerlak.


Ma 11 Jan 2021

Copperant, de groenste verf start het nieuwe jaar met drie nieuwe producten. De Minérale Interior is een binnen kwaliteit mineraal muurverf op basis van natuurlijke grondstoffen. Altra White is de nieuwe standaard in muurverven met de verspuitbare plantbased ultra matte muurverf. De ultra matte Flora Hout- en Vloerlak is het eerste product in een geheel nieuwe lijn van Copperant. Flora is een lijn van biobased lakken voor meubels, muren en houten vloeren. Als kers op de taart lanceert het bedrijf ook nog een geheel nieuwe frisse website gericht op de informatiebehoefte van vakschilders, de voorschrijvende markt, maar ook de groeiende groep particulieren die duurzaam wil schilderen.

Minérale Interior
Vanuit de markt kwam al lange tijd de vraag of ze niet een binnen kwaliteit Minérale muurverf op basis van natuurlijke grondstoffen konden ontwikkelen. Bij deze! Copperant Minérale Interior is een ademende hybride silicaat muurverf versterkt met een biobased binder. Deze muurverf voor binnen is op basis van natuurlijke grondstoffen en volledig oplosmiddelvrij voor een gezonde leefomgeving. Minérale Interior heeft een goede weerstand tegen schimmelvorming, is blijvend wit en verwerkt super. Deze muurverf heeft een uitstekende dekking (klasse 1) en een hoge witheid.

Altra White
Copperant Altra staat voor circulair en is gebaseerd op de Decovery® technologie van DSM. De productlijn is specifiek geschikt voor spuitapplicatie, maar is ook goed te verwerken met roller en kwast. Nieuw in deze lijn is de Copperant Altra White. Een plantbased ultra matte muurverf. Super dekkend (klasse 1) en schrobvast (klasse 2), geschikt voor spuitapplicatie bij zéér lage druk op ondergronden als cement, hout, steen en gips en droogt snel. Vrijwel geen spuitnevel voor een super strak resultaat. Verkrijgbaar in een beperkt aantal geselecteerde wit tinten.

Flora Hout- en Vloerlak
Copperant Flora Hout- en Vloerlak is een unieke transparante lak voor meubels, muren, trappen en houten vloeren op basis van biobased grondstoffen. Na het aanbrengen van de ultra matte Flora behoud je de look en feeling van onbehandeld hout. De lak is uitermate geschikt voor intensief huiselijk gebruik en inzetbaar als invisible finish op elk (houten) meubelstuk, muur en vloer. Daarnaast hecht Flora Hout- en Vloerlak goed op beton, kurk en parket. Is fijn in gebruik en laat geen applicatie sporen na.

Nieuwe frisse website
Naast een fris vernieuwd uiterlijk is op de website van Copperant ook meer informatie te vinden over de producten, verfbestekken, de Groene Schilder en nog veel meer. Met deze website vernieuwde website speelt Copperant in op de vragen die zij krijgen vanuit verschillende doelgroepen.

Duurzaam vakmanschap
Copperant is het kwaliteitsmerk van Baril Coatings voor vakschilders die kleur willen bekennen en bewust kiezen voor een duurzaam vakmanschap. Baril Coatings gaat voor oplossingen die passen bij de klant en die respect hebben voor de leefomgeving. Copperant presenteert met de Pura, Quattro, Minérale, Altra en Flora een compleet biobased pakket voor binnen- en buiten dat breed toepasbaar is op vele soorten ondergronden. Al meer dan een eeuw geeft de verf kleur en glans aan monumenten, boerderijen en huizen. Het merk voor de vakschilder werd vroeger gemaakt door Verffabriek Het Y in Amsterdam. De recepten van de verf zijn goed bewaard gebleven en blijken in deze tijd zeer waardevol voor het door ontwikkelen van de duurzame verf. Sinds 2007 wordt de verf door Baril Coatings in Etten-Leur geproduceerd. De verf wordt volledig geproduceerd op zonne-energie.

< Alle nieuwsberichten