Dit is waarom linkbuilding thuishoort in je marketing strategie

Binnen een marketing strategie moet veel ruimte zijn voor online marketing. Juist via de online kanalen is het mogelijk om veel (potentiële) klanten te bereiken. Binnen online marketing zou idealiter ook veel ruimte ingericht moeten worden voor linkbuilding. Met linkbuilding geef je de zoekmachine optimalisatie een extra boost.


Di 12 Apr 2022

Wat is linkbuilding precies?

Bij linkbuilding draait het om het verkrijgen van kwalitatieve en relevante links naar je website. Op relevante websites zou een link naar jouw website geplaatst moeten worden; dat is voor Google een teken dat je website een meerwaarde heeft.

Hoe kan je met linkbuilding aan de slag gaan?

Een specialist inschakelen; dat is beste manier om met linkbuilding aan de slag te gaan. Hierbij is het advies sowieso zo om de zoekmachine optimalisatie zo breed mogelijk te trekken.

Ben je van plan om een specialist voor linkbuilding in te schakelen? Schakel dan een bedrijf in dat de complete SEO voor je uit handen kan nemen. Daarbij is het advies om voor een partij uit de buurt te kiezen. Ben je met je bedrijf in de buurt van Amsterdam aanwezig? Kies dan voor SEO optimalisatie in Amsterdam; korte lijntjes zijn erg prettig bij dit langlopende traject.

De voordelen van linkbuilding

-                    Google dicht je website meer waarde toe: als er veel relevante websites naar jouw website verwijzen, is dit voor Google een duidelijk teken. Een teken dat je website waardevol is en dus een hoge ranking binnen de zoekmachine zou moeten krijgen. Door met linkbuilding aan de slag te gaan, gaat Google je website simpelweg meer waarde toedichten.

-                    Hogere rankings binnen Google: als je website meer waarde toegedicht krijgt, krijgt je website hogere rankings binnen Google. Dat levert de nodige voordelen op:

o   Meer organische bezoekers. Des te hoger je website in de zoekmachine staat, des te meer bezoekers je op je website mag verwelkomen.

o   Grotere naamsbekendheid. Des te meer mensen op je website komen, des te bekender je bedrijf wordt.

o   Hogere omzet. Mocht de conversie op je website op orde zijn, dan ga je ook meer omzet draaien. Met alle dank aan de linkbuilding die toegepast is.

De beste tips voor linkbuilding

Spreken bovenstaande voordelen je aan? En wil je met je bedrijf de volgende stappen op het digitale vlak zetten? Dan doe je er verstandig aan om een complete linkbuilding strategie uit te werken. Doe dit niet alleen, maar doe dit samen met een specialist. Juist door een specialist in te schakelen, behaal je de gewenste resultaten.

Bijkomende tip: richt je pijlen op de lange termijn. Met SEO en linkbuilding kan het misschien langer duren dan je gewend bent tot je resultaat ziet. Alles komt aan op het hebben van een lange adem.

< Alle nieuwsberichten