Dit zijn de kaas trends van 2025

Kaas is kaas. Dat is natuurlijk wel zo, maar de makers zitten verre van stil. Het stuk jong belegen zal qua smaak niet echt veel veranderen, het is echter wel de bedoeling dat genieters steeds verrast blijven worden. Dat gaat ook in 2025 meer dan aardig lukken. In dit artikel ontdek je wat de kaas trends van 2025 zijn. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat kaas ideaal is om te serveren tijdens zakelijke bijeenkomsten. Je zult zien dat er veel opties zijn.


Zo 12 Jan 2025

Smeltkaas is hot

Figuurlijk gezien hè, en soms ook letterlijk. Smeltkaas is natuurlijk niet nieuw, maar dankzij vernieuwde technologieën wordt het steeds populairder. Goede smeltkaas, ook wel bekend als processed cheese, bevat een kleine hoeveelheid toegevoegde functionele ingrediënten. Daardoor kunnen de eigenschappen van de kaas beter worden gecontroleerd en kan de smeltbaarheid geoptimaliseerd worden. Bovendien kun je er een hoop mee. Met kaas gevulde worstjes bijvoorbeeld, en uiteraard vegetarische kaas. 2025 wordt het jaar waarin nog meer mensen van smeltkaas gaan genieten.

 

Vegan kazen

Geen dierlijke producten, lactosevrij en een veel kleinere CO2-voetafdruk. Dat is heel in het kort de samenvatting van vegan kazen, net als de overheerlijke smaak. De mogelijkheden van vegan kaas zijn eindeloos. Je eet gezond en denkt ook nog na over de toekomst van de planeet. Een van de leading bedrijven op het gebied van vegan kaas is St. Paul. Het assortiment is lekker uitgebreid en je ziet meteen dat er volop combinaties mogelijk zijn.

 

Lekker snacken

Een trend die al even aan de gang is en ook in 2025 blijft de populariteit stijgende. Waar gaat het over? Over kaassnacks. Varkens- en rundvlees wordt nog altijd gegeten en dat zal waarschijnlijk ook zo blijven, alleen zie je wel een verschuiving naar plantaardige producten, kaas en kip. Dat is ook goed te zien aan het aanbod. De kaassnacks vliegen je bij wijze van spreken om de oren. En het mooie is dat ze ideaal zijn om te serveren tijdens zakelijke evenementen.

 

Kaas en cocktails

Kaas is jarenlang zowat getrouwd geweest met rode wijn. Toegegeven, die combinatie is niet verkeerd. Maar er is een concurrent op de markt: de cocktail. Cocktails en kaas gaan prima samen. En het voordeel van cocktails is dat ze ook alcoholvrij bijzonder lekker zijn, wat bij wijn lang niet altijd het geval is. Misschien denk je nu meteen aan een netwerkborrel of een zomerse presentatie bij je bedrijf. Laat de cocktails en kaas maar komen.

 

Eten en weten

Inderdaad, het is een beetje een flauw rijmpje. Maar de strekking is wel waar. Mensen vinden het steeds belangrijker om te weten wat ze in hun mond stoppen. Het aardige van kaas is dat er een hoop over te vertellen valt. Wat voor melk is er gebruikt of gaat het om een plantaardige kaas? Hoe lang heeft de kaas gerijpt? Waar komt de kaas vandaan? Tal van vragen die beantwoord kunnen worden. Uiteraard onder het genot van een overheerlijk stukje kaas en een drankje.

< Alle nieuwsberichten