Eerste hulp pakt segway in de Maastunnel

Tijdens de renovatie van de Maastunnel rukken brandweer en ambulance uit met een segway en een golfkarretje. Die zijn nodig om snel hulp te kunnen bieden.


Ma 17 Jul 2017

Vanwege de renovatie van de 75-jarige Maastunnel is er altijd één tunnelbuis dicht, wat het blussen van een brandje of hulp bij een ongeluk vele malen lastiger maakt. Volgens de normale procedure rukt de brandweer altijd uit via de tunnelbuis waar niets aan de hand is, stapt door de deuren en doet aan de getroffen kant zijn werk. Dat kan nu niet meer. Dus is een oplossing bedacht, in de wetenschap dat de bluswagen zich in de krappe tunnel snel vast rijdt als er een file staat. Een aangepaste versie van de segway, met extra ruimte bij het stuur voor de brandweerman in vol ornaat, brengt uitkomst. Gespoten in de kleuren van de brandweer, maar zonder zwaailicht of sirene.

Het tunnel response team is op de segway razendsnel ter plekke met minstens twee man. Ze zorgen voor het eerste bluswerk, voor de automobilisten daarachter. Zodra ze zeker weten dat niemand meer de tunnel uitkomt, volgt een seintje. De bluswagen kan dan vanaf de 'verkeerde' kant de tunnel inrijden. 

Bron: AD.nl

< Alle nieuwsberichten