Google Ads of zoekmachine optimalisatie: wat is het meest geschikt voor jouw business?

Wil je dat potentiële klanten de website van jouw bedrijf vinden? Dan wil je goed vindbaar zijn in Google. Dit kan op de organische manier (SEO), maar ook via betaalde campagnes (Google Ads).


Ma 30 Jan 2023

Maar wat is nu het belangrijkste verschil tussen beide kanalen? SEO is meestal een langetermijnstrategie en kan leiden tot organische, gratis bezoekers naar je website. Google Ads kan echter vaak op korte termijn al voor de nodige omzet zorgen. Beide kanalen hebben echter voor- en nadelen. En hier gaan we in dit artikel verder op in.

Wat zijn de voordelen van Google Ads?

Er zijn veel voordelen op te noemen van zoekmachine adverteren (SEA):

  1. Snel resultaat: Google Ads kan in tegenstelling tot SEO zeer snel voor resultaat zorgen. Na het opstellen van je campagnes sta je direct bovenaan in de zoekresultaten met je advertentie. Tip: wil je Google Ads uitbesteden met maximaal resultaat? Schakel dan een Google Ads bureau in. Het duurt altijd even voordat je het advertentiesysteem van Google Ads onder de knie hebt, waardoor het handig kan zijn om gebruik te maken van een expert op dit gebied.

  2. Targeting: Met Google Ads kun je gericht adverteren aan specifieke groepen mensen, bijvoorbeeld op basis van zoekwoorden, locatie, demografische gegevens en meer.

  3. Controle: Met Google Ads heb je meer controle over hoe je advertenties eruit zien en waar ze verschijnen.

  4. Meetbaarheid: Met Google Ads kun je eenvoudig de prestaties van je campagnes meten en aanpassen aan de hand van de resultaten.

  5. Complementair: Google Ads kan een goede aanvulling zijn op SEO als je op zoek bent naar een snellere manier om verkeer naar je website te krijgen.

Wat zijn de voordelen van SEO?

Een aantal belangrijke voordelen van zoekmachine optimalisatie (SEO) zijn:

  1. Organisch verkeer: SEO helpt bij het verkrijgen van organische verkeer naar uw website. Dit betekent dat mensen je website vinden via zoekmachines zoals Google zonder dat je hiervoor betaalt.

  2. Langetermijneffecten: SEO is een langetermijnstrategie en kan leiden resultaten voor de lange termijn, zoals een stijgende bezoekersaantallen en conversies. In de meeste gevallen moet je echter geduld hebben voor SEO. Het kan namelijk maanden en soms langer duren voordat er resultaat zichtbaar is.

  3. Vertrouwen: Bedrijven die bovenaan de zoekresultaten staan worden vaak beschouwd als autoriteiten in hun niche. Dit kan leiden tot een verhoogd vertrouwen in je bedrijf.

  4. Lokale SEO: Als je een lokale zaak hebt, kun je met lokale SEO ervoor zorgen dat je bedrijf hoger verschijnt in zoekresultaten voor mensen in je omgeving.

  5. Kosteneffectief: Eenmaal geoptimaliseerd, is SEO meestal een kosteneffectieve manier om verkeer naar je website te krijgen.

Kun je niet kiezen tussen beide kanalen? Geen probleem. Kies simpelweg voor beide tactieken, dan profiteer je tevens van beide werelden. Ook kunnen ze elkaar versterken. Begin direct met omzet genereren middels Google Ads. Tegelijkertijd werk je aan je organische vindbaarheid met SEO. Je kunt tevens de data uit Google Ads ook weer voor je SEO gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan zoekwoorden die je de meeste conversies opleveren. Deze zoekwoorden wil je natuurlijk gebruiken om jouw website voor te optimaliseren.

 

< Alle nieuwsberichten