Handige tips voor een zakelijke autoverzekering

Veel ondernemers zijn voor de uitvoering van hun werkzaamheden sterk afhankelijk van een eigen voertuig. Omdat ze gereedschap of werkmaterialen moeten meenemen. Of omdat ze naar veel verschillende locaties moeten rijden, die niet altijd dichtbij of goed met het openbaar vervoer te bereiken zijn.


Vr 1 Apr 2022

Welke personenauto of bestelwagen het beste is? Dat hangt af van je financiële middelen, en van je wensen en eisen natuurlijk. Neem daarom de tijd om goed uit te zoeken welk merk en model bij je past. Ben je eruit, en weet je welke zakelijke auto je wil aanschaffen? Vergeet dan ook vooral niet vooraf je al te verdiepen in hoe en bij welke verzekeraar je je voertuig zakelijk verzekeren wil.

 

Verschillende typen zakelijke autoverzekeringen

Ga je je auto zakelijk verzekeren, dan zul je moeten kiezen welke dekking je wil. Zakelijk een auto verzekeren biedt dezelfde opties als een particuliere autoverzekering. Net zoals bij die laatstgenoemde, kun je namelijk kiezen voor een WA-verzekering, WA + beperkt casco of WA + volledig casco. Een WA-verzekering biedt een basisdekking op zowel het gebied van letselschade als materiële schade. Het gaat er hierbij vooral om de aansprakelijkheid te dekken van de gevolgen van een door jou veroorzaakt ongeluk en waarvoor je wettelijk aansprakelijk bent.

Wil je graag dat ook schade aan je eigen voertuig gedekt is? Dan kun je het beste kiezen voor een WA+ casco. Dit is een uitbreiding op de minimaal verplichte WA-verzekering. Hierbij vergoedt de verzekeraar ook schade die buiten je eigen schuld om is ontstaan. Bijvoorbeeld door inbraak, storm of brand. Dit is dan de verzekering WA+ beperkt casco. De meest uitgebreide type autoverzekering is WA + volledig casco. Deze verzekering dekt alle schade, ook die je zelf veroorzaakt hebt. Mensen kiezen hier vooral voor bij nieuwe voertuigen, of die slechts een paar jaar oud zijn.

 

Heb je een aanvullende verzekering nodig?

Wil je je auto zakelijk verzekeren, dan kun je net zoals bij een particuliere autoverzekering kiezen voor aanvullende verzekeringen. Denk hierbij aan rechtsbijstand of pechhulp. Of een inzittendenverzekering als extra pakket, voor als er vaak medewerkers of familie of vrienden meerijden in het overtuig. Bedenk zelf hoeveel zin een extra pakket of aanvullende verzekering in jouw situatie heeft. En check ook gelijk of het niet al onderdeel is van een andere verzekering. Het zou immers zonde van het geld zijn als je betaalt voor een dubbele dekking.

 

Zo kun je besparen op je auto zakelijk verzekeren

Als het gaat om verzekeringen moet je niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Goedkoop is immers soms duurkoop. Er zijn echter wel enkele manieren waarop je kunt besparen op een zakelijke autoverzekering. Zonder dat je inlevert op kwaliteit.

- Veel mensen betalen hun verzekeringspremie maandelijks. Verzekeraars zijn daardoor iedere maand weer veel tijd en geld kwijt aan de incassering ervan. Ze bieden daarom korting als je de premie voor een half of zelfs heel jaar in een keer betaalt. Doe dit echter wel alleen als je zeker weet dat je het geld niet in kas hoeft te houden. Je wil immers geen cashflowprobleem creëren.

- Sluit je voor het eerst een zakelijke autoverzekering af? Dan heb je zakelijk nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Heb je die privé wel? Informeer dan naar de mogelijkheden om deze privé opgebouwde schadevrije jaren over te dragen voor de no-claimkorting.

- Maak zoveel mogelijk gebruik van fiscale voordelen. Zo mag je de btw van een autoverzekering aftrekken bij het aangeven van de omzetbelasting, en mag je de premie van de verzekering aftrekken van de winst.

In een eerder gepubliceerd artikel, wordt nog verder ingegaan op hoe het overstappen van autoverzekering tot een enorme kostenbesparing kan leiden.

< Alle nieuwsberichten