Het nut van koffie bij een overleg

Heb je je ooit afgevraagd waarom er op kantoren zoveel koffie gedronken wordt? En denk je wel er wel eens over om minder koffie te gaan drinken? Niet doen. Koffie tijdens je werk is namelijk niet alleen lekker, maar ook heel nuttig.


Do 29 Apr 2021

Drink je in de ochtend het liefst eerst een kop koffie? Dan zorgt dat er voor dat je goed wakker kunt worden en het gaat slaapinerentie tegen. Slaapinerentie zorgt voor een verminderde alertheid waardoor je niet goed in staat bent om mentale of fysieke taken uit te voeren. Maar wist je dat uit onderzoek blijkt dat koffie nog veel meer doet, en echt een betrouwbare vriend is tijdens werk?

Alerter met een kop koffie
Ook als je tijdens de dag druk aan het werk bent of stukken moet lezen, is het een goede gewoonte om dat met een kop koffie te doen. De cafeïne in koffie zorgt er namelijk voor dat je alerter bent. Handig als je de tekst van stukken tot je moet nemen of als je kritisch door je e-mailbox heen moet.

Dat alert zijn, is tevens een goede reden om koffie te schenken tijdens een vergadering of overleg. Het laatste dat je wil is dat tijdens je presentatie of op het moment dat er (belangrijke) besluiten genomen moeten worden, de alertheid van je collega’s verslapt.

Goed tegen angst
Naast alertheid kan een lage tot matige dosis cafeïne kan ook angst wegnemen. Onbewust bieden we klanten vaak een kop koffie aan. Denk je dat dit alleen is als teken van welkom, dan zijn er dus nog meer goede redenen om koffie aan te bieden. Je klant of leverancier voelt zich sneller op zijn gemak en zijn daarnaast ook direct alert tijdens het gesprek. De kunst is natuurlijk wel om goede koffie aan te bieden. Heb je met een echte koffieliefhebber te maken, zul je met het aanbieden van slechte koffie geen goed begin maken. Kies dus zorgvuldig het soort koffiebonen waarmee jij je als bedrijf wil profileren.

Constante kwaliteit
Als bedrijf wil je een constante kwaliteit leveren. Of het gaat over producten of diensten, je klanten moeten er op kunnen vertrouwen dat het goed is. Datzelfde geldt voor de koffie die als bedrijf schenkt. Voor zowel je werknemers als voor de bezoekers. Kun je thuis prima uit de voeten met de ouderwetse koffiezetmethodes, gelden er voor je bedrijf andere maatstaven. De sterkte en daarmee de smaak van de koffie laat dus liever niet over aan toeval. Het aanschaffen van een koffieapparaat en werken met Nespresso cups of Dolce Gusto capsules, zorgt er voor dat de koffie snel klaar is maar ook consistent in smaak.

Wist je trouwens dat er ook Dolce Gusto cups zijn voor het maken van heerlijke thee? Met deze cups serveer je snel en simpel heerlijke theesoorten zoals gemberthee met een vleugje citroengras of een heerlijke muntthee. Fijn voor als iemand geen koffie drinkt.

< Alle nieuwsberichten