Ken je deze 5 alternatieven voor de bedrijfsauto al?

Veel ondernemers hebben een of meer bedrijfswagens nodig.


Di 30 Mei 2023

Producten moeten worden bezorgd, account managers moeten zich kunnen verplaatsen en als je naar een beurs gaat maak je een goede indruk als je met een strak uitziende wagen met het logo van je bedrijf erop aan komt rijden. Nu is er in Nederland (en België) echter een groot probleem. Dat probleem is er vrijwel iedere ochtend en avond, en als je pech hebt ook nog eens rond de lunch. De file. Frustrerend, onproductief en bovenal lang. Deze 5 alternatieven zorgen ervoor dat je de file kunt omzeilen.

Scooter

De scooter is een ideaal vervoermiddel. Je kunt je er makkelijk mee verplaatsen, zonder dat het een zware lichamelijke inspanning is. Nederland heeft een uitstekende infrastructuur die deels is ingericht voor fietsers en scooterrijders. In de spits ben je met de scooter een stuk sneller op de plaats van bestemming, zeker als je in de Randstad werkt.

Bijkomend voordeel is dat het aanbod erg groot is. In een scooter winkel zul je naast de benzine scooter steeds meer de elektrische variant zien. Het bereik van elektrische scooters wordt alleen maar groter, waardoor het een prima alternatief voor de auto en de bijbehorende file is.

Deelscooter

Heb je een wat kleiner bedrijf of komt de investering in een stuk of tien scooters momenteel niet uit, dan is er nog een mogelijkheid. De deelscooter. Dit vervoermiddel kun je gebruiken zonder dat je daar de eigenaar van bent. Via een app kun je de scooter lokaliseren, waarna je hem online kunt reserveren. Een risico is dat de scooter niet beschikbaar is, maar als je er op tijd bij bent, is die kans niet zo groot.

In Nederland komen er steeds meer. Je moet er niet vreemd van opkijken dat er over een aantal jaar wordt gesproken over een deelscooter economie. Zover is het nog niet, omdat er nog altijd meer scooters worden verkocht dan er deelscooters zijn.

Elektrische fiets

Je hebt ze misschien weleens voorbij zien scheuren. Fietsen aangedreven door een motor. Daarbij gaat het niet over een wielrenner die stiekem een motor in zijn fiets heeft gestopt, maar over een E-bike. Een speed pedelec om precies te zijn. Deze elektrische fietsen halen een snelheid van 45 kilometer per uur en zijn ideaal voor bedrijven.

Als je ’s ochtends van Den Haag naar Amsterdam wilt, ben je met de auto langer onderweg dan met een speed pedelec. Tel uit je winst.

Racefiets

Wil je als bedrijf sportief overkomen? Trek je strakke pakje aan, doe wat olie op de ketting en vertrek. De racefiets is een ideaal vervoermiddel, en het is nog gezond ook. Niet voor niks wordt er veel gebruik gemaakt van fietskoeriers. Op de racefiets ben je dat zelf.

Je beeldscherm

Waarom onderweg zijn als alles online gebeurt? Natuurlijk zul je af en toe de deur uit moeten, maar het merendeel gebeurt online. Vermijd die file en werk vanuit huis. Het is productiever, gezonder en sneller.

< Alle nieuwsberichten