Kleine tips om je werkomgeving productiever te maken

Een werkomgeving is cruciaal als het gaat om het boosten van je productiviteit. In deze blog vind je verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je werkomgeving de perfecte werkomstandigheden schept voor zowel jezelf als je werknemers.


Wo 19 Jun 2024

Je werkomgeving regelmatig laten reinigen

De eerste tip die we je mee willen geven is om je werkomgeving regelmatig te laten reinigen. Veel mensen vinden het namelijk niet prettig om in een werkomgeving te werken die niet zo schoon is. Hierdoor voelen ze niet zo snel de drang om alles te geven gedurende de werkdag. Daarom is het slim om te kijken of een professional eens in de zoveel tijd je werkomgeving schoon kan maken. Denk dan bijvoorbeeld aan een partij als Prova.

 

Alles georganiseerd houden

Een andere belangrijke tip is om alles georganiseerd te houden. Waarom dit van belang is? Een rommelige werkplek heeft volgens verschillende onderzoeken een invloed op hoe productief je bent. Je raakt namelijk mentaal sneller afgeleid. Een georganiseerde werkplek zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren. Een andere mooie bonus? Je bent minder tijd kwijt aan het zoeken naar spullen! Maar hoe hou je je werkplek netjes? Maak gebruik van strakke opbergplekken die gelabeld zijn en ruimen aan het einde van de dag je werkplek op te ruimen.

 

Natuurlijke verlichting gebruiken

Maak verder gebruik van natuurlijke verlichting. Het voordeel van natuurlijk licht? Je krijgt sneller een boost op het vlak van productiviteit en humeur. Dit komt doordat je lichaam een signaal afgeeft aan je hersenen om alert te zijn, wat met name helpt als je last hebt van vermoeidheid. Kies daarom voor een bureau dat dichtbij wat ramen zit. Zo krijg je veel daglicht binnen en kun je ook af en toe even naar buiten kijken voor een moment van ontspanning.

 

Planten plaatsen

Plaats tevens planten in je werkruimte. Waarom dit slim is om te doen? De gezondheidsvoordelen van planten zijn haast eindeloos! Denk dan bijvoorbeeld aan een verbeterde luchtkwaliteit en het verlagen van je stress. Ga hierbij voor planten die makkelijk te onderhouden zijn, want zo ben je weinig tijd hieraan kwijt. Naast het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verlagen van stress, kunnen planten ook helpen om je creativiteit en focus te verhogen. Dus waar wacht je nog op? Haal wat groen in huis en voel je direct meer verbonden met de natuur!

 

Afleidingen beperken

Afleidingen kunnen een grote invloed hebben op je productiviteit, dus het is belangrijk om een paar stappen te nemen om deze te minimaliseren. Begin met het creëren van een opgeruimde en goed ingerichte werkplek, zodat je niet constant wordt afgeleid door rommel. Zorg ervoor dat je alleen de spullen op je bureau hebt liggen die je echt nodig hebt. Als je van muziek houdt tijdens het werken, kies dan voor rustige, instrumentale muziek die je helpt je te concentreren, zonder je gedachten te verstoren.

< Alle nieuwsberichten