Ondernemende pionierstad zoekt ondernemers

Momenteel formeert Lokaal Belang met de VVD, GroenLinksaf en D66 een mogelijke coalitie. In de tussentijd zit Niels Aussems uit Sprang-Capelle niet stil, de medeoprichter van de nieuwe politieke partij ‘Sociaal Lokaal’ wil graag samen met de gemeente het initiatief nemen om een ondernemershuis in regio De Langstraat te realiseren.


Do 30 Jun 2022

“De Langstraat kent veel bedrijvigheid die vast ook kantoorruimte, kennis en kapitaal willen delen met jong gedreven ondernemers uit de regio.” 

Volgens Aussems zijn er nu nog weinig of geen faciliteiten voor jong gedreven ondernemers uit de regio De Langstraat en wijken daardoor uit naar de wat grotere steden als Tilburg, Den Bosch, Eindhoven of de randstad, waardoor ze niet meer naar De Langstraat terugkeren. “Een gemiste kans gezien de gemeente Waalwijk juist in het aantal inwoners wil groeien en nu al helemaal Lokaal Belang de grootste partij is geworden, die veel meer wil gaan bouwen! Dan zou je ook in andere behoeftes, waaronder start-ups, moeten investeren door het te gaan faciliteren.”

Initiatief 

Aussems heeft twee scenario’s voor ogen heeft. “Ondernemers faciliteren zelf onder een gezamenlijke stichting jong gedreven ondernemers vanuit hun eigen faciliteiten, of de gemeente Waalwijk participeert mee door ergens in de gemeente een verzamelgebouw te realiseren, waar de jong gedreven ondernemers zich tegen een lage huurprijs kunnen vestigen. Het andere deel wordt betaald door de gemeente en de deelnemende bedrijven die expertise en kapitaal willen delen, ofwel incubator genoemd.”

Als de gemeente Waalwijk gaat investeren en faciliteren dan weet Aussems al wel wat locaties te noemen. “Bij uitstek zou het centrum van Waalwijk een geschikte locatie zijn. Het ligt centraal van de snelweg en het busstation, anders is er genoeg parkeergelegenheid of een gratis fietsenstalling. Denk aan het huidige pand van de bibliotheek, winkelcentrum De Els, het Schoenenkwartier (Schoenmuseum), het oude raadhuis die prima een ruimte kunnen ombouwen tot flexibele en vaste werkruimtes.”

Oproep aan ondernemers

Om het initiatief van de grond te krijgen is Aussems op zoek naar ondernemers uit De Langstraat die hierin mee willen participeren. “Hoe meer ondernemers zich melden, hoe groter de kans dat de gemeente Waalwijk ook gaat meedoen.” Datzelfde geldt voor jong gedreven ondernemers die zich in het ondernemershuis willen gaan vestigen.

Aanmelden kan via: ondernemershuis@sociaal-lokaal.nl  

< Alle nieuwsberichten