Vincent van Eerd (PHC): '16 leads, 9 afspraken, 6 nieuwe klanten na mijn eerste BOB Borrel'

Vincent van Eerd is consultant bij PHC Telecom & IT. Met 55 medewerkers levert PHC zakelijke telecommunicatie & IT, onafhankelijk van providers. Daarnaast verzorgt zij ook Microsoft 365-licenties, hardware zoals telefoons en laptops en biedt zij een 24/7 storingsdienst. Zij bedient alle industrieën en focust op bedrijven met meer dan 25 medewerkers waar zij écht een samenwerking aangaat. Vincent van Eerd van PHC was op zoek naar nieuwe klanten. Het opdoen van waardevolle contacten zal altijd resulteren in het binden van nieuwe klanten aan jouw organisatie en zij maken jouw groeiambities de werkelijkheid. Om die reden brengen wij onze leden graag met elkaar in contact, zowel op de BOB Borrels als ons online platform.


Di 17 Mei 2022

"Vincent van Eerd werkt sinds september 2020 voor PHC Telecom & ICT. PHC is dankzij Vincent lid geworden van Regio Business. Dit IT bedrijf wil voor de massa uitlopen en is gedreven om voor alle klantuitdagingen een oplossing te vinden. Dat zij haar strategie op orde heeft zien klanten als Heijmans N.V. of GVT Group of Logistics zeker in. Nu wil zij doorgroeien en daar horen nieuwe klanten bij!

PHC ’s ambitie daagt haar salesafdeling uit om genoeg nieuwe contacten te ontmoeten, daarmee afspraken in te plannen en uiteindelijk nieuwe klanten binnenhalen. Indien dit niet lukt, wordt deze groeiambitie niet waargemaakt.

Vincent van Eerd besloot dat meer dan enkel de huidige kanalen hiervoor nodig zijn. Regio Business is zo’n kanaal. Hij zag dat veel regionale ondernemers leden zijn en bereikbaar zijn via de drukbezochte BOB Borrels en via het online platform. Dat geeft mogelijkheden."

Mijn uitdagingen vóór het gebruik van het lidmaatschap
     “Voordat wij aansloten hadden wij een tekort aan leads uit de regio’s Breda, Tilburg en Den Bosch. Wij waren opzoek naar nieuwe visvijvers. Dat betekent dat je actief eropuit moet gaan. Ik ben onlangs gegroeid in mijn nieuwe rol en ik heb de vrijheid om nieuwe opportunities te spotten. Als ik dat niet doe lopen wij klanten mis, terwijl wij juist willen groeien in ons klantenbestand. Ook duurt het normaal lang voordat je daadwerkelijk een fysieke afspraak hebt met de potentiële klant. Deze wordt dan vooruitgeschoven en na een paar keer ‘mag je het op de mail zetten’. Dat zorgt ervoor dat je minder specifiek een oplossing kan bieden, terwijl daar onze kracht ligt.”

Waarom ik koos voor het lidmaatschap
     “Wij hebben in één event het lidmaatschap X-aantal keer terugverdiend en er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. Het besluit om aan te sluiten was een no-brainer. Ik kende de BOB Borrels vanuit vroeger en wist dat jullie toen al veel direct contact hadden met de ondernemers in de regio. Het aantrekkelijke is dat er een groot aantal aanwezigen op de BOB Borrels zijn in tegenstelling tot andere netwerkevents. Dat geeft meteen veel mogelijkheden. Daarbovenop sprak gastspreker Victor Bonke tijdens de BOB Borrel bij De Avenue in Breda over koude acquisitie. Die inhoudelijkheid die telkens wordt verzorgd was deze keer een mooi haakje met onze leads die aanwezig waren."

Hoe ik gebruik maak van het lidmaatschap
     “Ik heb eerst de ledenlijst doorgenomen en bij de BOB Event pagina bekeken wie daarvan aanwezig zouden zijn bij die betreffende BOB Borrel. Door de filteropties, bijvoorbeeld de grootte van de organisatie, kon ik zien wie in onze doelgroep viel. Vervolgens hebben we afspraken ingepland voor tijdens deze BOB borrel. Naast deze afspraken hebben wij ook bij twee andere tafels gestaan. Daarna heb ik naar relevante ondernemers die aanwezig waren maar niet had gesproken een berichtje gestuurd. Dat heeft zeker het gewenste effect gehad. Na onze aansluiting zijn wij naar twee andere BOB Borrels gegaan en staat de volgende BOB Borrel, bij de Businesslounge FC in Den Bosch, op de planning. Ook willen wij beginnen met het delen van nieuwsartikelen via de Regio Business website om meer naamsbekendheid te creëren.”

De resultaten
   “Ik had voor tijdens mijn eerste BOB Borrel 6 afspraken gepland en na die BOB Borrel nog 10 bedrijven die er waren, maar ik niet had gesproken, benaderd. Uit die 16 leads kwamen 9 gesprekken en uiteindelijk 6 klanten. Door meteen de potentiële klant fysiek te ontmoeten tijdens de BOB Borrel ging het salesproces veel sneller dan normaal. Dit allemaal via één BOB Borrel en uiteraard zie ik nog meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld onze ideale klant, groter dan 25 medewerkers, is aangesloten bij het netwerk en ook gemakkelijk te vinden via de filteropties op de website. Ik kan op dit moment moeilijk inschatten hoeveel de verwachte omzet wordt uit deze 6 nieuwe klanten omdat we nog in het proces van up-selling en cross-selling zitten, maar dit netwerk voegt de waarde toe waar wij naar opzoek waren.”

 

Wat betekent dit voor jou?

Indien jij ook contacten wilt leggen en mogelijk nieuwe klanten wil ontmoeten, gaat het lidmaatschap waarde toevoegen. Wij willen jou de kans bieden om PHC en 1800 andere bedrijven te ontmoeten. Voor 325 euro kunnen jouw collega's en jij genieten tot 1 januari 2023 van het bedrijfslidmaatschap. Sluit je aan!

Ik wil lid worden

< Alle nieuwsberichten