Waar dient onthardingszout voor?

Zout is niet zomaar zout. Er bestaat bijvoorbeeld zout om over je eten te doen, maar er bestaat ook onthardingszout. Dit is een specifieke vorm van zout die in specifieke situaties perfect tot zijn recht komt. Wat je aan deze zoutsoort zoal hebt, lees je in dit artikel.


Do 28 Jul 2022

Unieke vorm van zout

Onthardingszout is een unieke vorm van zout. Deze zoutsoort heeft een kleine bewerking gehad, waardoor het meerdere voordelen met zich mee brengt. Wat deze voordelen precies zijn, lees je hieronder. Het is hoe dan ook een feit dat nagenoeg elk huishouden baat heeft bij onthardingszout.

 

Hard water

Heb je wel eens van de term ‘hard water’ gehoord? Deze term geeft aan dat er in het water veel kalk aanwezig is. Hoe hard – of zacht – het water precies is, is per gebied in Nederland verschillend.

 

Om dit harde water tegen te gaan, kun je bijvoorbeeld voor een waterontharder kiezen. En onthardingszout is één van de voorbeelden van een waterontharder.

 

Wat heb je aan onthardingszout?

Met deze specifieke vorm van zout geniet je van meerdere voordelen:

- Onthardingszout voorkomt ontstoppingen. Dit komt doordat het zout eventuele kalkoplossingen in een vroegtijdig stadium wegwerkt. Het zout heeft hierdoor nooit de mogelijkheid om een (flinke) opstopping te veroorzaken.

- Minder kalkaanslag. Zoals je ongetwijfeld al verwacht had, zorgt onthardingszout ook voor minder kalkaanslag. De kalk in het water wordt tegengegaan, waardoor het water een stuk zachter wordt. Precies dat is wat je wilt.

- Apparaten gaan langer mee. Als er in apparaten kalkvorming ontstaat, gaat dit ten koste van de levensduur. Door af en toe onthardingszout te gebruiken, geniet je dus van een langere levensduur van de huishoudelijke apparaten.

- Lager energieverbruik. Met het oog op de huidige energieprijzen is ook dit een belangrijk voordeel. Door regelmatig onthardingszout te gebruiken, verbruiken de apparaten namelijk een stuk minder energie. Des te minder energie deze apparaten verbruiken, des te minder geld je aan de energierekening kwijt bent. Ideaal!

 

Hoe kun je onthardingszout gebruiken?

De werking van onthardingszout is te vergelijken met de werking van zwembadzout. Bij zwembadzout is het de bedoeling dat je het zout in het water gooit. Bij onthardingszout is het ook zaak dat je dit zout in het water gooit. Het zout zorgt vervolgens voor bovenstaande voordelen. Je kunt dit zout echter ook in bijvoorbeeld je vaatwasser gebruiken. Daarmee ga je direct de kalkvorming in je vaatwasser tegen.

< Alle nieuwsberichten