Waarom is LED verlichting zo populair?

LED verlichting is vandaag de dag een erg populaire keuze die door zowel particulieren als bedrijven wordt gemaakt. LED verlichting is meer in trek dan ooit tevoren en dat komt door de vele voordelen die het heeft voor de consument.


Ma 18 Okt 2021

Dankzij de informatie die door fabrikanten aan de consumenten wordt gegeven weet men nu veel beter welke verlichting men moet kiezen om meer geld te kunnen besparen, terwijl ze nog steeds van een hoge kwaliteit verlichting kunnen genieten voor in en om het huis, maar ook voor gebouwen.

Het is voor te stellen dat je je af kunt vragen waarom zoveel mensen voor LED verlichting kiezen, als je er nog niet zo heel erg veel vanaf weet. Er zijn namelijk toch veel goedkopere oplossingen dan LED inbouwspots en andere soorten LED verlichting? Daarom is het goed om wat meer informatie aan je te geven, zodat je ook in kunt zien wat de vele voordelen van LED verlichting zijn.

Waarom voor Led verlichting kiezen

Hieronder kun je een aantal voordelen voor jou als consument vinden die te maken hebben met het gebruik van LED verlichting. Hierdoor krijg je een duidelijker inzicht en kun je daarna bepalen of het overstappen op LED verlichting voor jou ook de moeite waard is. 

Efficiëntie van LED verlichting

LED verlichtingsarmaturen zijn op meerdere manieren heel erg efficiënt. Dit soort verlichting maakt namelijk gebruik van een kleinere hoeveelheid aan energie wat je als consument veel geld op je elektriciteitsrekening zal besparen, wat natuurlijk al een heel erg groot voordeel is. Ook is het veel beter voor het milieu, omdat de ecologische voetafdruk die je door het gebruiken van LED verlichting achterlaat een heel stuk kleiner zal zijn. LED verlichting wordt daarbij ook nog eens niet warm.

Als je veel LED lampen in een ruimte moet gebruiken, kan dit je ook weer op airconditioningkosten gaan besparen. Dit komt doordat de temperatuur in een ruimte met LED verlichting sneller en gemakkelijker is af te koelen dan ruimtes met bijvoorbeeld gloeilampen erin. Daarnaast is LED verlichting ook nog eens efficiënt als het gaat om levensduur, want je hoeft ze een decennium lang niet te vervangen. Daarom zal je ook niet vaak ledlampen hoeven te kopen en bespaar je veel geld door niet elke twee jaar weer nieuwe lampen te moeten kopen.

Veiligheid van LED verlichting

In vergelijk met andere soorten verlichting is LED veel veiliger in gebruik, omdat ze gewoonweg niet warm worden. Daarom is het mogelijk om in de nacht gewoon je lichten aan te laten, zonder het risico op oververhitting te lopen, wat weer voor brand of schade aan de fitting kan zorgen. Dat is dan ook de reden waarom er LED verlichting in gebouwen die dag en nacht operationeel zijn gebruikt worden. 

Dit zijn dan nog maar slechts een paar voorbeelden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Heb je inmiddels meer interesse gekregen om LED verlichting aan te schaffen? Kom dan gewoon even binnen bij LEDshop Groenovatie, waar wij alle soorten LED verlichting voor heel erg scherpe prijzen voor je klaar hebben staan.

< Alle nieuwsberichten