Wat komt er kijken bij een personeelsplanning?

Als werkgever blijft het maken van een goede personeelsplanning lastig. Iedere werknemer heeft andere voorkeuren waarop hij/zij wil werken. Heb je vooral studenten in dienst? Personeel met kinderen? Of juist mensen met meerdere baantjes?


Ma 16 Mei 2022

Dit werkt allemaal niet mee, maar wij helpen je graag. In de volgende stappen leggen we je uit hoe jij tot een personeelsplanning komt. Lees dus snel verder!

Tips voor een goede personeelsplanning

Allereerst is het belangrijk om alle wensen en behoeftes van personeel inzichtelijk te hebben. De belangrijkste succesfactor voor een effectieve personeelsplanning, is het inroosteren van de juiste mensen op de juiste plek en de juiste tijd. Daarbij is het ook belangrijk om te bepalen hoeveel mensen je nodig hebt op welk tijdstip; ken je piek- en daluren. Communicatie is heel belangrijk. Praat over de planning en luister naar de reacties. Leg uit waarom er op een ander tijdstip meer of minder mensen werken en waarom iemand wel of geen toestemming krijgt tot een dag vrij. 

Vaak gebeurd het dat iemand binnen het team eerder weg wilt of een hele dag vrij vraagt. Voorkom dat medewerkers elkaar lastig gaan vallen met ruil verzoeken en laat het verzoek eerst langs de leidinggevende gaan. De leidinggevende heeft het beste inzicht wie als eerste kan op dat tijdstip. Maak vervolgens het rooster ook online bekend, zodat werknemers op ieder moment het rooster in kunnen zien. Wanneer je een goede planning klaar hebt staan, en medewerkers daar tevreden over zijn, zullen zij ook waardering tonen en gemotiveerder te werk gaan. 

Gebruik een tool voor je personeelsplanning

De planning, je urenregistratie en verlofdagen wordt een rekensom die je niet zomaar even op papier zet. Een efficiënte personeelsplanning is doeltreffend en geeft structuur zodat medewerkers weten waar zij aan toe zijn. Zo hoeft de werkgever ook niet iedere week een planning te maken. Met een workforcemanagementtool kun je medewerkers inroosteren op de juiste plaats en tijd, tegen de juiste kosten. Door dit slim in te plannen krijg je inzicht in productiviteit en loonkosten in een totaaloverzicht. Vaak zitten personeelsleden aan een aantal uur per maand vast waardoor dit aan het einde van de maand wel allemaal goed kloppend moet zijn. Let daar dus goed op. 

Wanneer je na deze stappen nog steeds niet rond bent, kun je er ook voor kiezen om je personeel zelf hun beschikbaarheid door te laten geven of een openstaande dienst op te zetten en kijken wie wat extra’s wilt verdienen. 

< Alle nieuwsberichten