Wat komt er kijken bij het aanvragen van een bedrijfslening?

Steeds meer bedrijven zien het nut van een bedrijfslening in. Zo sluit je zo’n lening bijvoorbeeld af wanneer je jouw bedrijf uit wilt breiden. Daarnaast biedt een zakelijke lening uitkomst voor nieuwe machines en/of voertuigen.


Ma 4 Jan 2021

Klinkt een bedrijfslening jou ook als muziek in oren? Dan wil je er zo snel mogelijk eentje aanvragen. Loop hierbij niet te hard van stapel. Je moet namelijk rekening houden met een aantal zaken voordat je zo’n lening aanvraagt. Heb je nog niet eerder een zakelijke lening aangevraagd? Dan weet je ongetwijfeld niet waar je op moet letten. Daarom vertellen wij jou hier wat er komt kijken bij het aanvragen van een bedrijfslening.

Geldverstrekker vinden
Wil jij zakelijk geld lenen? Dan moet je allereerst een partij vinden die jou zo’n lening kan verstrekken. Gelukkig is het vandaag de dag niet lastig om een geldverstrekker te vinden. Tegenwoordig kun je namelijk bij verschillende partijen aankloppen voor een zakelijke financiering. Veel bedrijven richten zich van vroeger uit nog tot een bank wanneer zij een zakelijke lening af willen sluiten. Ook nu kun jij nog steeds bij een bank terecht voor een bedrijfslening.

Naast een bank kun jij je ook tot een online geldverstrekker richten voor een zakelijke lening. Steeds meer ondernemers vragen een zakelijke financiering aan via het internet. Dit is niet gek, want online een zakelijke financiering aanvragen brengt de nodige voordelen met zich mee. Richt jij je tot een online kredietverstrekker voor een zakelijke lening? Dan hoef je de deur niet meer uit. Jij vraagt de lening aan via internet en zet daarnaast ook digitaal jouw krabbel onder de overeenkomst.

Betaal je de laagste rente?
Geld lenen kost geld. Dit is bij een persoonlijke lening en hypotheek het geval, maar ook bij een bedrijfslening. Ook bij een zakelijke financiering krijg je namelijk te maken met rente. Menig ondernemer denkt dat de rente bedrijfslening bij iedere geldverstrekker hetzelfde is, maar dit is niet het geval. Geldverstrekkers hanteren namelijk vaak een andere rente voor een bedrijfslening. Wil je een zakelijke lening afsluiten? Ga hierbij dan nooit over één nacht ijs. Wij raden je aan om bedrijfsleningen met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Door zo’n vergelijking weet je binnen de kortste keren welke zakelijke lening de laagste rente heeft. Hierdoor betaal jij nooit onnodig veel voor een bedrijfslening.

Extra aflossen op jouw zakelijke lening
Voordat je een zakelijke lening afsluit, spreek jij een looptijd af met de kredietverstrekker. Voor het einde van deze looptijd moet jij het geleende geld terugbetaald hebben. Dit doe je door maandelijks af te lossen. Komt er de laatste tijd veel geld binnen? Dan wil je de looptijd van jouw bedrijfslening mogelijk verkorten. Bij sommige kredietverstrekkers is dit mogelijk. Zo kun jij bijvoorbeeld extra aflossen op een zakelijke lening. Wil je dit? Kijk dan goed of dit mogelijk is voordat jij de lening afsluit. Let er ook goed op of dit extra kosten met zich meebrengt. Kies je voor een bedrijfslening van New10? Dan kun jij kosteloos extra aflossen op een zakelijke lening. Hierdoor kun jij de looptijd van jouw lening aanzienlijk verkorten, waardoor zakelijk geld lenen jou minder geld kost.

< Alle nieuwsberichten