Welke dikte van HR++ glas is het meest energiezuinig voor mijn bedrijfsgebouw?

Als eigenaar of beheerder van een bedrijfsgebouw wil je ervoor zorgen dat je zakelijke ruimte energiezuinig is, kosten bespaart en tegelijkertijd een comfortabele omgeving biedt voor je werknemers en klanten. Een van de belangrijkste aspecten van energie-efficiëntie is de beglazing van je bedrijfspand. HR++ glas is een populaire keuze vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen, maar je vraagt je misschien af welke dikte het meest geschikt is voor jouw bedrijfsgebouw.


Wo 5 Jun 2024

Voordelen van HR++ Glas

HR++ glas staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen en wordt daarom veel gebruikt in zowel particuliere als commerciële gebouwen. Deze beglazing optie draagt bij aan een betere thermische isolatie dan standaard dubbel glas, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen voor bedrijven.

 

Verschillende diktes HR++ Glas

HR++ glas is verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van 14 tot 28 millimeter. De meest voorkomende diktes zijn 16, 18 en 20 millimeter. Dikkere glasopties bieden over het algemeen een hogere isolatiewaarde en betere geluidsisolatie, maar kunnen ook duurder zijn. Dunner glas is mogelijk geschikt voor toepassingen waar minder isolatie nodig is, zoals interne scheidingswanden of niet-verwarmde ruimtes. Het kiezen van de juiste dikte hangt af van de specifieke vereisten en doelen van je bedrijfsgebouw, evenals je budget en lokale omstandigheden.

 

Invloed van dikte op isolatiewaarde

Bij het selecteren van de juiste dikte van HR++ glas is het essentieel om de isolatiewaarde te overwegen. De U-waarde, die de warmtedoorgangscoëfficiënt aangeeft, is een belangrijke factor. Over het algemeen geldt: hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Dikkere glasdiktes bieden over het algemeen een lagere U-waarde, wat resulteert in verbeterde thermische prestaties en lagere energiekosten.

 

Lokale omstandigheden en weersinvloeden

De lokale klimatologische omstandigheden en geografische ligging van je bedrijfsgebouw zijn ook bepalende factoren bij het kiezen van de juiste dikte van HR++ glas. Als je bedrijf zich bevindt in een regio met extreme temperaturen of veel wind, is het wellicht verstandig om te investeren in dikker HR++ glas voor betere isolatie en bescherming tegen de elementen.

 

Budgetoverwegingen

Het is belangrijk om je budget in gedachten te houden bij het kiezen van de dikte van HR++ glas. Hoewel dikker glas doorgaans betere isolerende eigenschappen heeft, is het ook duurder dan dunner glas. Het is dus cruciaal om een balans te vinden tussen energie-efficiëntie en kosten. Een grondige kosten-batenanalyse kan helpen bij het bepalen van de optimale glasdikte voor jouw bedrijfsgebouw.

 

Synergie met zonwering opties

Overweeg ook om dubbel glas met handmatige zonwering te combineren, zoals jaloezieën of screens. Deze zonwering oplossingen kunnen helpen bij het reguleren van de zonnewarmte die je bedrijfsruimte binnenkomt, vooral tijdens warme zomerdagen. Door HR++ glas te combineren met effectieve zonwering maximaliseer je niet alleen de energie-efficiëntie, maar verbeter je ook het comfort van je werknemers en klanten.

 

Het kiezen van de juiste HR++ glas dikte is een cruciale stap in het verbeteren van de energie-efficiëntie, het comfort en de kosten van je bedrijfsgebouw. Door rekening te houden met factoren zoals isolatiewaarde, lokale omstandigheden en budget, kun je de optimale dikte van HR++ glas selecteren die het beste aansluit bij de behoeften van je bedrijf. Met de juiste glasdikte zet je een belangrijke stap naar een energiezuiniger en comfortabeler bedrijfspand.

< Alle nieuwsberichten