Wil je uitbreiden naar een eigen kantoor voor je bedrijf? Zo doe je dat

Ben je ooit op je zolderkamer een bedrijfje gestart, maar is deze de laatste jaren behoorlijk gegroeid? Dan wil je misschien mensen in dienst nemen. Omdat het geen doen is om deze allemaal op je zolderkamer uit te nodigen, ga je op zoek naar een eigen kantoor voor je bedrijf.


Vr 26 Mei 2023

Als je hier geen ervaring mee hebt, weet je mogelijk niet hoe je dit aanpakt. Daarom lees je in deze tekst hoe je uitbreidt naar een eigen kantoor voor je bedrijf.


Huren of kopen?

Er zijn nagenoeg altijd wel kantoorpanden beschikbaar. Voordat je op zoek gaat naar een geschikt onderkomen voor jouw bedrijf, moet je weten dat er onderscheid gemaakt wordt tussen huur en koop. Je betaalt in beide gevallen een bedrag per maand, maar bij huur wordt het kantoorpand nooit jouw eigendom. Bij koop is dit wel het geval.

Vind je huren zonde van het geld? Dan gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar kopen. Het nadeel van kopen is alleen dat je een flinke zak geld nodig hebt. Als je onvoldoende eigen vermogen hebt, kun je een zakelijke financiering aanvragen. Je kunt bijvoorbeeld een zakelijke lening of zakelijke hypotheek afsluiten om een eigen kantoor voor je bedrijf te kopen. Voldoe je (nog) niet aan de voorwaarden van deze financieringen? Dan biedt borgstellingskrediet misschien uitkomst.  


Stel een budget vast

Als je voor jezelf bepaald hebt of je wilt kopen of huren, ben je er nog niet. Zowel bij huren als kopen is het namelijk verstandig om een budget vast te stellen. Hierdoor kun je veel te dure kantoorpanden direct uit het aanbod filteren. Wil je een kantoor kopen? Stel dan een prijs vast die je maximaal voor het pand neer wilt en kunt tellen. Baseer dit budget altijd op jouw inkomsten, want je moet de maandelijkse lasten wel kunnen dragen als je een zakelijke hypotheek afsluit. Bij huur stel je vast hoeveel je per maand uit wilt geven aan een kantoorpand. Je betaalt dan immers iedere maand een vast bedrag aan de verhurende partij.


Verdiep je in het aanbod

Wanneer je ook het budget vastgesteld hebt, kan de zoektocht naar een eigen kantoor voor je bedrijf beginnen. Hierboven haalden we al aan dat je kunt filteren op het budget. Doe dit vooral, want hierdoor kost het je veel minder tijd om een geschikt kantoor te vinden. Schrijf voor jezelf eventueel nog wat eisen op waar een kantoorpand aan moet voldoen. Op basis hiervan kun je nog verder filteren, waardoor er alsmaar minder en minder opties overblijven. Zit er geen geschikt kantoor tussen? Dan ben je misschien te veeleisend. In dat geval kun je jouw eisen beter bijstellen.


Verduurzaam het kantoorpand

Duurzaamheid staat bij steeds meer bedrijven hoog in het vaandel. Daarom wil je misschien een duurzaam kantoorpand kopen. Als deze niet te vinden is, kun je een pand kopen en deze vervolgens zelf verduurzamen. Isoleer de wanden en het dak en installeer bijvoorbeeld zonnepanelen. Heb je al jouw geld geïnvesteerd in de aankoop van het pand? Dan is er misschien niets meer over voor verduurzaming. In dat geval is zakelijk zonnepanelen leasen misschien iets voor jou. Je hoeft dan geen groot bedrag in één keer te betalen, maar je betaalt een vast bedrag per maand.

< Alle nieuwsberichten