Zakelijk verhuizen? Deze 8 tips helpen je er doorheen

Als je zakelijk gaat verhuizen, wil je natuurlijk dat dit zo soepel mogelijk verloopt. Omdat een zakelijke verhuizing vaak nog meer met zich meebrengt dan een privé verhuizing, wil je je zo goed mogelijk voorbereiden. Met onderstaande 8 tips moet dat zeker lukken.


Di 31 Mrt 2020

Klanten blijven centraal staan
Wat voor bedrijf je ook hebt, in welke branche je ook werkzaam bent: klanten staan veelal centraal. Zorg er daarom voor dat dit ook tijdens de verhuizing het geval is. Als de verhuizing invloed heeft op de samenwerking of het contact met de klanten, informeer ze dan van tevoren. Laat klanten weten dat je gaat verhuizen en stel ze op de hoogte van de gevolgen. Zorg ervoor dat je ook tijdens de verhuizing goed bereikbaar bent voor klanten en zo snel mogelijk weer terug kunt naar de orde van de dag.

Inventaris
Het is belangrijk om een inventaris te maken van alle spullen die je gaat verhuizen. Welke spullen neem je mee naar de nieuwe werkomgeving en welke laat je staan of breng je weg naar de vuilnis? Schrijf dit ergens op en noteer ook direct de afmetingen, zodat je kunt vaststellen of bepaalde meubels bijvoorbeeld met extra hulp verhuisd moeten worden. Aan de hand van de inventaris kan bepaald worden hoeveel tijd en mankracht je nodig hebt, maar ook welke verhuismaterialen nodig zijn.

Verhuismateriaal
Natuurlijk is het ook belangrijk om het juiste verhuismateriaal in de slaan. Je kunt hierbij denken aan verpakkingen, noppenfolie en verhuisdozen. Maar ook zaken als vervoer moeten worden geregeld. Als je tijdelijk meer behoefte hebt aan opslag, kun je ook een container huren waar je bijvoorbeeld meubels in kunt opslaan. Houd hierbij rekening met de grootte van de container. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 10ft container, 20ft container of 40ft container.

Administratie
Zorg ervoor dat je de administratie ruim op tijd op orde brengt. Zeg de huidige huurovereenkomst op tijd op, leg eventuele afspraken met een verhuisbedrijf en andere hulp vast, geef de adreswijziging aan iedereen door en zet ook lopende contracten over naar de nieuwe locatie. Door dit op tijd te regelen, is alles na de verhuizing meteen in orde.

Duidelijke verantwoordelijkheden
Zorg dat alle medewerkers hun verantwoordelijkheden kennen rondom de verhuizing. Het is belangrijk om goed te delegeren en samen te werken, als je wilt dat de verhuizing soepel verloopt. Wijs daarom ook een coördinator aan die verantwoording neemt voor de algehele verhuizing.

Planning
Maak een duidelijke planning van de verhuizing. Het is belangrijk dat het hele bedrijf weet waar ze aan toe zijn en op de hoogte is van wanneer bepaalde zaken plaatsvinden. Zorg daarom voor een duidelijke planning die voor iedereen inzichtelijk is.

Verhuisbedrijf
Als je een relatief groot bedrijf hebt, kun je de verhuizing waarschijnlijk niet alleen met je medewerkers regelen. Bovendien kun je natuurlijk niet verwachten dat medewerkers met zware dozen en meubels gaan sjouwen. Zoek daarom een betrouwbaar verhuisbedrijf dat jullie kan helpen bij deze zakelijke verhuizing.

Inboedel controleren
Is alles verhuisd? Zorg er dan voor dat de inboedel wordt gecontroleerd. Als er schade is of er producten verloren zijn gegaan tijdens de verhuizing, kan dit direct worden gemeld en opgelost. Wel zo fijn; zo kan iedereen weer snel aan de slag!

Veel succes met de verhuizing!

< Alle nieuwsberichten