Zo bouw je een buffer op voor onzekere tijden

Als ondernemer ben je iedere dag bezig om jouw bedrijf naar een nog hoger plan te trekken. Of dit nu is door middel van het investeren in nieuwe kansen of het aansporen van je personeel, ieder doet dit op zijn eigen manier. Toch zien wij bij veel ondernemers dat ze hierbij wel de toekomst uit het oog verliezen.


Ma 20 Jun 2022

Niet qua visie en strategie van de onderneming, maar vooral ook op financieel gebied. Investeren is uiteraard cruciaal voor jouw zakelijk succes, maar een gezonde buffer opbouwen is minstens zo belangrijk. Hoe je dat doet in tijden van (bijna) geen spaarrente? Hier onze tips.

Zoek alternatieven

Dat je je geld niet te lang en met te veel op de bank moet zetten, dat is inmiddels wel bekend. Door hoge inflatie en weinig rente is het bijna letterlijk aan het verdampen. Maar dit wil niet zeggen dat jij je hele buffer maar moet spenderen aan investeringen.

Natuurlijk kun je extra gaan aflossen wanneer jij in het bezit bent van vastgoed. Maar wanneer dit niet verhuurd wordt, maar wordt gebruikt door jezelf is dit wel geld wat je vervolgens niet eenvoudig weer kunt losmaken.

Mocht je een extraatje nodig hebben, dan kost het aardig wat tijd om de hypotheek weer te verhogen en is het afwachten wat dan de hypotheekrentes zijn. Kortom, wat is wel een goed idee?

Investeren kun je leren

Een alternatief voor sparen is beleggen in aandelen of crypto. Wanneer je dit overwogen en gedoseerd doet met geld wat je daadwerkelijk over hebt, bouw je een flinke buffer op voor de toekomst.

Het fijne aan deze manieren van investeren is dat je het wel snel liquide kunt maken, mocht dat mogelijk zijn. Veel mensen voelen nog een drempel waar het gaat om deze investeringen doordat het complexe materie kan zijn, zeker waar het gaat om crypto. Vaak horen we in de media alleen wanneer er een enorme koersval is, maar realiseer je dat dat alleen maar krantenkoppen retoriek is.

Valuta zoals Bitcoin gaan inmiddels al jaren mee, waardoor we het echt wel als een vaste waarde in onze economie mogen rekenen.

Hoe te beginnen

Om die drempel weg te nemen is het belangrijk het juist forum te kiezen. Voor crypto raden wij aan om voor een eenvoudig en overzichtelijk programma te gaan zoals https://immediateedge.biz/nl/ . Dit forum is zo gebouwd dat het voor de beginneling eenvoudig te begrijpen is. Begin met een beperkte inleg in een stabiele munt die nu laag staat, dan kan een leuk rendement in de toekomst bijna niet uitblijven.

Kortom, spreid je kansen en investeer in alternatieven dan in een bankrekening. Dat die laatste je geen flinke buffer meer voor de toekomst oplevert, is inmiddels een feit.

< Alle nieuwsberichten