< Terug naar alle leden

ROC Tilburg Bedrijfsopleidingen Techniek Branche: Non-profit, Onderwijs

Bedrijfsomschrijving

Bij ROC Tilburg kiezen onze studenten uit zo'n 150 opleidingen. Al die opleidingen hebben een eigen plek binnen één van onze 15 mbo-scholen. Elke school en elke opleiding heeft eigen faciliteiten en docenten. Zij kennen onze studenten en zijn betrokken bij hen en hun studievoortgang. Ons onderwijs is persoonlijk en de resultaten zijn er dan ook naar. Per jaar behalen 3.500 studenten bij ons hun mbo-diploma. Daarnaast halen nog eens 2.500 werknemers hun mbo-diploma via onze bedrijfsopleidingen.

Bedrijfsopleidingen Techniek heeft de beschikking over een goede geoutilleerde onderwijslocatie aan de Stappegoorweg in Tilburg. Daar zijn we voorzien van alles wat nodig is om het beste technische onderwijs te geven. Hier hebben we uitstekende toegeruste praktijk- en theorielokalen. Daar hebben we de beschikking over heel veel materialen, machines, gereedschappen en practicumopstellingen.

Alles is state of the art en ingericht op de techniek van vandaag. Onze docenten en instructeurs zijn niet alleen vakbekwaam, maar ook gekneed in de praktijk. Dat maakt het onderwijs bij Bedrijfsopleidingen Techniek van ROC Tilburg hoogwaardig en heel erg uniek.

Bedrijfsopleidingen Techniek valt onder de scholen voor Techniek van het ROC Tilburg. Op het gebied van technische opleidingen, cursussen en trainingen spelen wij een centrale rol in de regio.

EEN VAK LEREN DAT PAST
Studenten leren bij ons een vak of delen daarvan. Een vak dat aansluit bij de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Maar ook een vak dat aansluit bij de wensen en capaciteiten van de student. Dat is logisch. De praktijk verandert en onze opleidingen en cursussen veranderen daar in mee. Daarom geven we onderwijs waarin onze studenten veel praktijkervaring opdoen. Ze krijgen te maken met allerlei lesvormen: theorie, praktijklessen, werkgroepen, projecten, stages. We zijn er trots op dat op al onze scholen tal van activiteiten plaatsvinden die onze studenten helpen om het beroep waarvoor ze leren goed onder de knie te krijgen.

SAMEN MET BEDRIJVEN EN INSTELLINGEN
We werken nauw samen met alle bedrijven en instellingen waar onze studenten stage lopen. We zitten uiteraard regelmatig met veel bedrijven en instellingen om de tafel, zodat ons aanbod blijft passen bij de vraag van de arbeidsmarkt. Zo zijn onze studentenen cursisten met hun diploma of certificaat goed voorbereid op hun toekomst.


Contactgegevens
Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T: 013-5397010
I: Website

Business facts
Medewerkers: > 100
Oprichtingsjaar: -
Vestigingen: -
Jaaromzet: -