Nieuws

Hier lees je het laatste zakelijk nieuws uit de regio. Heb je zelf nieuws? Stuur je (niet-commerciële) pers- of nieuwsbericht naar ingrid@regio-business.nl. Het bericht wordt geplaatst op de website en gekoppeld aan je online profiel. Daarnaast wordt het bericht verspreid via onze social media kanalen. Wij behouden ons het recht voor om de inhoud in te korten en/of te wijzigen.

Thumbnail

HEVO: Verduurzamen gemeentelijk kantoorvastgoed

Ma 4 Mrt 2019

Kantoorhuisvesting dient in de komende jaren aan steeds strengere eisen te voldoen. Zo geldt in 2023 een wettelijke verplichting dat kantoorhuisvesting minimaal aan energielabel C moet voldoen en in 2050 dat het energieverbruik maximaal 50 kWh per m² bedraagt. Het gemeentelijk kantoorvastgoed, zoals gemeentehuizen en andere gemeentelijke kantoorgebouwen, dient hieraan te voldoen.

Lees verder
Thumbnail

HEVO: Verduurzaming; de gemeenten zijn aan zet!

Ma 25 Feb 2019

Op de valreep van 2018 is de Klimaatwet aangenomen door de Tweede Kamer. Een wet met als doel om bepaalde klimaatdoelstellingen voor meerdere kabinetsperiodes vast te leggen. Het doel van de Klimaatwet is het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen om zo tegemoet te komen aan de internationaal gemaakte klimaatafspraken in Parijs.

Lees verder
Thumbnail

Japenga Architecten creëert jouw ruimte om te werken en te leven

Ma 18 Feb 2019

Japenga Architecten is sinds 2018 een nieuwe naam binnen de architectenwereld. De oprichter van dit nieuwe bedrijf, Peter Japenga, is echter geen onbekende in de bouwwereld. Hij beschikt over ruim 30 jaar ervaring in de bouw.

Lees verder
Thumbnail

Blog Peter van Deutekom: Aansturen van eenmalige projecten?

Ma 18 Feb 2019

Ook als je maar een eenmalig project beter bestuurbaar wilt maken en efficiënter wil laten verlopen, is de inzet van een programma zoals Time IT nog steeds gerechtvaardigd.

Lees verder
Thumbnail

GreenGenius: 10 redenen waarom millennials (niet) bij jou willen werken

Ma 18 Feb 2019

Ruim een kwart van de beroepsbevolking bestaat momenteel uit millennials. Ook in de techniek zijn organisaties druk bezig met het werven van jong talent. Maar wat vinden zij nou eigenlijk belangrijk? Wat zorgt ervoor dat zij voor jouw organisatie kiezen, en niet voor de concurrent? We kunnen je alvast verklappen; met het bieden van dat vaste contract haal je ze in ieder geval niet binnen…

Lees verder
Thumbnail

Hotel Management School Maastricht en HEVO bundelen hun krachten

Ma 18 Feb 2019

Door samenwerking en het combineren van de jarenlange kennis op het gebied van mensgerichte gastvrijheid en ontwikkelingen in het zorgvastgoed is HMSM/HEVO in staat zorginstellingen toekomstbestendig te maken vanuit organisatorisch- en vastgoedperspectief.

Lees verder
Thumbnail

AgroProeftuin de Peel breidt fors uit

Do 14 Feb 2019

AgroProeftuin de Peel groeit dit jaar naar 14 praktijkproeven op de proeflocatie aan de Middenpeelweg. Op woensdag 13 februari zijn hiervoor de percelen op deze locatie uitgemeten. Marnix Bakermans, namens de regio bestuurlijk trekker van de transitie van de landbouw, sloeg het eerste piketpaaltje in de grond.

Lees verder
Thumbnail

Weer meer buitenlandse bedrijven naar Brabant in 2018

Do 14 Feb 2019

Ook in 2018 verleidde de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) meer buitenlandse bedrijven om zich in de provincie te vestigen of er uit te breiden.

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven