Gian Ploegmakers: Geef elkaar meer vrijheid


Uitgave: Jan-Feb 2015
Thema’s: Ondernemen

De BOB Masterclass door topspreker en auteur Jos Burgers afgelopen december bij Willem II in Tilburg stond in het teken van zijn boek ‘De wet van Snuf’: Wat je geeft krijg je (ooit) terug. Een goed voornemen voor 2015 dus, want je hebt er zelf (uiteindelijk) ook profijt van. En daar houden wij ondernemers tenslotte van.

Je kunt op allerlei manieren geven, maar elkaar wat meer ruimte geven spreekt mij erg aan. Dat kost ook niks. Ik heb soms de indruk dat onze persoonlijke vrijheden de laatste jaren alleen maar meer worden ingeperkt. Van het rookverbod tot het vuurwerkverbod, het alcoholverbod onder de 18 en ook de Wallen in Amsterdam worden stelselmatig afgebroken. Nee, het wordt er als we niet oppassen niet leuker op. De vertrutting slaat wild om zich heen.

Wij geven u in januari en februari weer twee bijzonder inspirerende BOB Masterclasses met respectievelijk Jan van Setten en Victor Bonke. Beiden zijn ook topsprekers in het circuit. Ik heb niet het idee dat zij u zullen stimuleren om uw eigen mogelijkheden te beperken. Risico nemen hoort bij het leven en natuurlijk ook bij het ondernemen. 

Ik zou de verboden dan ook het liefst verbieden als ik er niet zo tegen was. Ik wens u dus
voor 2015 vooral vrijheid in uw hoofd en in uw handelen toe.

Gian Ploegmakers
gian@regio-business.nl

< Alle thema's