Coastlink: Meer dan expeditie van zee- en luchtvracht

Het de klant uit handen nemen van het logistieke proces van een zending die van deur naar deur moet. Dat is volgens algemeen directeur Harry Witjes in een paar woorden de filosofie van expeditiebedrijf Coastlink in Tilburg. “Zowel de levering als de beleving van de verzending moet voor onze klanten zo dichtbij mogelijk komen.”


Uitgave: Maart-April 2012
Thema’s: Transport & Logistiek

Zee- en luchtvracht, intermodaal transport, warehousing en douaneafhandeling.  Ondernemers die goederen im- of exporteren, ervaren veelal dat transport over water of via de lucht meer is dan een kwestie van het verzenden van goederen van A naar B, stelt Witjes. “Juist daarom ondersteunen wij onze klanten met name in het voor- en natraject. Wanneer een klant een order plaatst, treden wij via ons wereldwijde netwerk van lokale agenten direct in contact met de producent. We laten dan nagaan wanneer er geleverd kan worden en koppelen dit terug naar onze klant middels een verzendschema en een overzicht van tracking en tracing. Tussentijds letten we er scherp op dat de producent ook zijn leveringsafspraken nakomt. Wij halen de zending op en zorgen dat de douaneformaliteiten worden geregeld, zowel hier als in het land van verscheping. Het expeditiewerk houdt voor ons dus een volledig geïntegreerde dienstverlening in.”

Band voor de lange termijn
Coastlink bedient een breed scala aan klanten in zowel binnen- als buitenland. Het merendeel daarvan bestaat uit mkbbedrijven uit de regio. “Wij richten ons ook bewust op klanten uit de omgeving en op elk verzendvolume, of het nu bijvoorbeeld om een paar, of een paar honderd containers gaat”, stelt Witjes. “We willen graag met de meeste klanten een band voor de lange termijn opbouwen. Dat doen we door zo dicht mogelijk bij de klant te staan als het om logistieke oplossingen gaat. We willen synergie laten ontstaan door te informeren, adviseren, en te ontzorgen. We ervaren dat klanten buiten de traditionele, logistieke wereld van bijvoorbeeld ‘Rotterdam’ zich mede daardoor snel bij ons op hun  gemak voelen.”

Reageren en improviseren
Snel kunnen reageren in een prijsgevoelige markt. Voor de medewerkers van Coastlink houdt het verzorgen van internationaal transport niet vanzelfsprekend op na 5 uur. Maar daar ligt volgens Witjes ook een deel van de charme van het werk. “Elke dag moet je kunnen improviseren als dat nodig is. Er ligt niet elke keer eenzelfde draaiboek klaar. Voor ons is het verzenden van goederen dan ook meer dan een lading boeken en uitsturen.”

< Alle thema's