ECOdrive: Besparing milieu en portemonnee

Minder CO2-uitstoot, lagere brandstofkosten, veiliger weggedrag en minder onderhoud en slijtage; ECOdrive levert vier vliegen in één klap. Deze intelligente stimulator zorgt voor beheerst en gecontroleerd rijgedrag, dat past binnen ‘Het Nieuwe Rijden’. Daarnaast is Joop Hover, directeur en medeoprichter van ECOdrive, ervan overtuigd met zijn product een aanzienlijke bijdrage te kunnen leveren in de brandstofbesparing en CO2-uitstoot bij klanten. “Er valt hiermee maar liefst een besparing tot 15 procent op brandstof en CO2-uitstoot te behalen.”


Uitgave: Maart-April 2012
Thema’s: Transport Duurzaam ondernemen

Het in ’s-Hertogenbosch gevestigde bedrijf ECOdrive ontwikkelt sinds 1997 innovatieve en hoogwaardige producten voor de automotive branche. Duurzaamheid is de laatste jaren een steeds belangrijker issue geworden voor organisaties merkt Joop Hover. “We zien dat ondernemers steeds milieubewuster worden. Enerzijds vanuit een eigen verantwoordelijkheidsgevoel en mogelijkheid om zich duurzaam te onderscheiden, anderzijds vanuit strengere weten regelgeving betreffende milieunormen en energieverbruik. Niet te vergeten hebben de almaar stijgende brandstofkosten eveneens een grote invloed op de maatschappelijke bewustwording. Door lager energieverbruik en minder CO 2 uitstoot behalen organisaties hogere gunningsvoordelen met betrekking tot de CO 2-Prestatieladder. Dit vergroot de kans op het binnenhalen van aanbestedingen vanuit gemeenten en overheden. Klanten die willen investeren in ECOdrive hebben recht op duurzaamheidssubsidie middels de regeling Energie Investeringsaftrek.”

Unieke techniek
Taxicentrales en bedrijven als Connexxion, Heijmans, en Albert maken al langer gebruik van het product. Hoe werkt het systeem eigenlijk? “De ECOdrive werkt samen met het elektronische gaspedaal in het voertuig. Bestuurders met een incorrecte gaspedaalbeheersing worden door ons product actief in hun rijgedrag gecorrigeerd. Uniek aan de techniek is dat de maximumsnelheid, de acceleratie en het toerental per versnelling kunnen worden aangepast. Met ons product wordt er optimaal gebruikgemaakt van het motorvermogen van het voertuig. Alleen op de momenten dat het nodig is wordt er meer vermogen geleverd.” Begrensde werknemers reageren niet altijd even enthousiast bij de plaatsing van het product in hun voertuig. “Dit betreft meestal wel de personen bij wie de ECOdrive het meeste effect heeft. In het begin moet men kort wennen. Later vindt er berusting plaats en ziet men al snel de voordelen in van een rustigere rijstijl en milieubesparing.”

Toonaangevende speler
ECOdrive wil wereldwijd een toonaangevende speler worden in duurzame actieve fleeetmanagement-toepassingen die veilig, economisch en ecologisch rijgedrag bevorderen. “ECOdrive streeft naar het leveren van een structurele bijdrage in het reduceren van de CO2 uitstoot binnen het Nederlands vervoer. Inmiddels leveren we ook aan TNT Duitsland,  waardoor we binnen Europa steeds meer vaste voet aan de grond krijgen. Hopelijk kunnen we in de nabije toekomst wereldwijd een steentje bijdragen aan duurzaam wegverkeer en  een beter milieu.”

< Alle thema's