Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort: Aanwinst voor Midden-Brabant

Momenteel start de realisatie van een nieuw, door groen omgeven bedrijvenpark in de gemeente Gilze-Rijen. Gelegen aan de A58 tussen Tilburg en Breda gaat Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort op een oppervlakte van 17 hectare plaats bieden aan 40 tot 50 bedrijven uit Midden-Brabant.


Uitgave: Nov-Dec 2009
Thema’s: Bouw Bedrijvenpark

Veel bedrijventerreinen in Nederland voldoen niet meer aan de eisen van de huidige tijd of zijn aan een grondige opknapbeurt toe. Het succes van een onderneming wordt echter mede bepaald door de kwaliteit en uitstraling van het bedrijvenpark waarop het zich bevindt. Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort draagt zorg voor het parkmanagement. Middels een uitgebreid basispakket wordt een blijvend mooie en aantrekkelijke vestigingsplek gegarandeerd. In dit pakket zijn diverse zaken opgenomen die zorgen voor kwaliteit, uitstraling en duurzaamheid. Zo is de beveiliging goed geregeld dankzij cameratoezicht en wordt het onderhoud van het talrijk aanwezige groen verzorgd door Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort. Net zoals de zorg voor de openbare wegen en de daarbij behorende bewegwijzering. Zelfs de hekwerken worden collectief geplaatst, zodat er een homogeen uiterlijk ontstaat.

Gericht op de toekomst
Met een pand op Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort krijgt iedere onderneming faciliteiten die gericht zijn op de toekomst. Het volledige park krijgt de beschikking over een glasvezelnetwerk. Met het oog op een eventuele toekomstige verkoop is dit een behoorlijk pluspunt ten opzichte van oudere bedrijfspanden. Aangezien geen enkele onderneming in de toekomst om energiebesparende maatregelen heen kan, is Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort hier volop mee bezig. Een van de faciliteiten waar momenteel onderzoek naar gedaan wordt, is het opslaan van warmte en kou verkregen uit de aarde. Hiervoor wordt op een aantal plaatsen een metersdiepe pijp de grond in geslagen. ’s Winters kan de warmte uit de grond worden gepompt voor verwarming, terwijl het koude water in de zomer zorgt voor verkoeling. De zon geeft jaarlijks 1.800 keer meer energie af dan het totale gebruik wereldwijd. Uiteraard is het zonde om niets met dat gegeven te doen. Zonnepanelen op het dak of integratie van zonnecellen in glasconstructies zijn dan ook een meer dan reële optie. Dankzij de publiek private samenwerking met Roozen van Hoppe Bouw & Ontwikkeling uit Haghorst is het voor iedere koper mogelijk een geheel vrijblijvend ontwerp te laten maken. Hierin is een zeer gedetailleerd gebouwontwerp met dito prijscalculatie opgenomen. Het is de koper vrij hier gebruik van te maken of een andere partij in te schakelen.

< Alle thema's