Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij: Spannende tijd biedt uitdaging

De vastgoedmarkt staat aan de vooravond van een rigoureuze wending. Er zijn belangrijke ontwikkelingen gaande. Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij is voorbereid en ziet nieuwe kansen.


Uitgave: Nov-Dec 2011
Thema’s: Bedrijfshuisvesting Makelaardij Vastgoed

Ondanks het negativisme over leegstand en kelderende prijzen binnen de vastgoedsector, klinkt er vanuit het statige pand aan de Bredaseweg een heel ander geluid. “Uiteraard blijft voorzichtigheid bij het maken van keuzes bij een instabiele economie gewenst”, zegt Raimond Weenink (39). “Maar de crisis biedt ook kansen in de verschillende deelmarkten. Steeds meer consumenten zullen hun consumptieartikelen via internet gaan aanschaffen. Dat betekent dat de vraag naar winkelruimte drastisch zal krimpen. Het gevolg is een enorme toename van magazijnruimtes. Daarnaast verandert de kantoorgebruiker. Door de huidige technische mogelijkheden zal deze steeds mobieler en flexibeler worden. Vele vierkante meters aan kantoorruimte verliezen daardoor hun functionaliteit.”

Generaties
Tevens ziet dit gespecialiseerde kantoor een taak voor zowel ondernemer als overheid als het gaat om leegstaande winkelen kantoorruimtes op B- en C- locaties. Niet door ze te slopen, maar door ze een bestemmingsplan te geven dat past in de moderne tijd. “Dit gaat niet gebeuren door in blokjes te denken, maar door creatief en vernieuwend te zijn. De volgende generatie zal zich niet aangetrokken voelen tot het vertoeven in overdekte winkelcentra met tl-verlichting. Wij geloven in multifunctionele gebouwen ten gunste van meerdere generaties. Met daarin dynamische ondernemingen die de consument beleving bieden. Er zijn belangrijke ontwikkelingen gaande. Zaak is om daar tijdig en kundig op in te spelen door de juiste keuzes te maken in het type aanbod dat je als bedrijfsmakelaar in je portefeuille wenst.”

Nieuwe kansen
Het Tilburgse bedrijf dat in 2001 werd opgericht en zich marktleider in de regio mag noemen, richt zich hoofdzakelijk op grotere logistieke complexen en op bedrijfsruimtes voor het midden- en kleinbedrijf. Het team bestaat uit de makelaars Raimond Weenink, David de Leeuw (43) en Frits Zwijsen (32). Alle drie hebben binnen het bedrijf hun eigen discipline. Niet alleen hun successen, maar vooral ook hun contacten met andere gedreven ondernemers houdt het team scherp. “Wij bijten ons niet vast in eigen overtuigingen”, stipt Weenink aan. “We wisselen regelmatig van gedachten met ondernemers die net als wij meegaan met de veranderende markt waarin automatisering en technologie een steeds grotere rol zullen spelen. Niet de hele vastgoedsector zit in een dip. Deze spannende tijd biedt ook uitdagingen. Wie dat durft te zien, gaat een geweldige tijd tegemoet.”

< Alle thema's