Koffiebranderij Peeze: Duurzaamheid loont

Eerlijke koffie, van eerlijke grondstoffen die op een eerlijke manier verwerkt worden. Tel daarbij op de kraakversheid en Peeze is de meest logische keuze wanneer het om koffiebonen gaat.


Uitgave: Sept-Okt 2014
Thema’s: Keurmerk Duurzaamheid MVO Koffie

‘Wij zijn een 100% Nederlands bedrijf. We branden onze koffi ebonen al ruim 135 jaar zelf en staan voor topkwaliteit koffie. Daarnaast staat Peeze voor ketenduurzaamheid en hebben we als MVO koploper bewust gekozen om enkel nog gecertificeerde koffiebonen te branden. Dit als eerste branderij van Nederland. Ook is onze Fairtrade koffie 100% klimaatneutraal. Dit betekent dat de klimaatimpact gereduceerd is tot nul. Hiermee helpen we samen met onze klanten op dit moment ruim 30.000 koffieboeren in Ethiopië’, aldus Mark van Opbergen, accountmanager Noord-Brabant. 

Smaakvol totaalconcept
Voor het bedrijfsleven en horecaondernemers biedt Peeze verschillende duurzame concepten. Voor bedrijven zijn er verschillende koffiecemachines waarmee eenvoudig en snel koffie van versgemalen bonen geschonken kan worden. Voor de horeca een breed assortiment van espressomachines en koffiemolens. Er kan daarnaast gekozen worden uit een divers pakket van biologische en Fairtrade bijproducten. ‘Zo hebben we sinds januari ook een eigen Fairtrade theelijn, waarmee op originele wijze een verbinding wordt gelegd met theeland Sri Lanka. De lokale bevolking heeft meegeholpen de verpakking vorm te geven en te voorzien van een persoonlijk briefje. De thee kan vervolgens door de klant worden ingezet om de visie op duurzaamheid een gezicht te geven’, legt Mark uit. 

Zelf duurzaamheid proeven
Mark: ‘Het is voor bedrijven mogelijk om onze koffie eerst zelf met het bedrijf te testen. Wij noemen dat de Peeze Proef Actie. Het bedrijf krijgt dan een van onze koffiemachines en uiteraard de koffie gedurende een week geleverd om zelf te ervaren hoe Peeze koffie smaakt. En als je kiest voor onze koffie draag je, bij een jaarlijks verbruik van 400 kilo koffie, bij aan onder andere een jaar lang schone maaltijden voor een gezin in Ethiopië, 50% minder houtkap en 944 kg minder CO2-uitstoot.’

< Alle thema's