Gianotten Printed Media: Samen een treetje hoger

Hun klanten zitten in heel Nederland, maar ook daarbuiten. Elke maand vertrekt er een scheepslading drukwerk voor een farmaceutisch bedrijf naar Costa Rica. Voor Gianotten Printed Media is geen zee te hoog. En al helemaal niet met de recentelijke komst van nóg meer vakmensen.


Uitgave: Sept-Okt 2015
Thema’s: Marketing en communicatie Drukwerk Marketing Papierindustrie

‘We staan naast ondernemers’, zegt accountmanager Dirk Verbraak (38). ‘Voor hen
is het belangrijk dat hun drukwerk op tijd klaar is, maar bovenal dat we meedenken als partner en niet enkel als leverancier. ’Klare taal van de grafisch dienstverlener, een familiebedrijf dat haar oorsprong kent in het begin van de vorige eeuw en voortbouwt
op vier generaties vakmanschap. Onlangs werd de bezetting versterkt door zeven nieuwkomers afkomstig van het voormalige Lecturis uit Eindhoven. Een frisse wind waait nu door huize Gianotten. Teamspirit viert hoogtij in deze toegankelijke drukkerij met grootse mogelijkheden. 

Ware kunststukjes 
‘De nieuwe collega’s brengen kennis, ervaring en kwaliteit mee die perfect matcht met onze eigen knowhow’, legt directeur Dré Stevens (57) enthousiast uit. ‘Samen met deze professionals brengen we het niveau nog een treetje hoger. Neem nou onze nieuwe lithograaf, een topvakman die foto’s tot ware kunststukjes weet te verheffen.’ Ook het digitale drukwerk is tegenwoordig niet meer weg te denken, maar de geur van echte inkt blijft volgens Stevens de overhand voeren. Gianotten heeft dan ook geen enkel probleem met het gebruik van inkt, mits verantwoord. ‘Da’s een voorwaarde’, merkt Verbraak
nuchter op. ‘We werken met 100% plantaardige inkt en doen daarin geen concessies.’

Tegen verspilling 

‘Duurzaam ondernemen is geen trend, maar een must’, vult Stevens aan. De film An Inconvenient Truth was voor hem een eyeopener. Gaandeweg verankerde hij duurzaam ondernemen in het bedrijfsbeleid. ‘Wij zijn tegen verspilling, kiezen uitsluitend voor milieuvriendelijke stoffen en materialen’, verheldert Stevens. ‘We beperken onnodig transport en gebruiken groene stroom.’ Behalve groen straalt Gianotten nog veel meer kleur uit; Add Color is niet voor niets haar reclameslogan. ‘Klanten noemen ons verrassend, oplossingsgericht én kostendrukkend’, aldus Verbraak. Gianotten Printed Media klinkt als een ideale partner in drukwerk. Zelfs in Costa Rica loopt men er warm voor. 

Tekst: Jeanette Van Haasen
Fotografie: Kees Bennema

< Alle thema's