Incomme HR-en salarisexperts: In ons vak kun je alle kanten op

Het matte en oubollige imago van een salarisadministratie wordt bij Incomme glashard doorbroken. Het beroep richt zich op zoveel. Op salaris- en pensioenberekeningen. Op wet- en regelgeving. Op hrm en op ICT. Bovendien staan de experts van Incomme altijd in contact met mensen. Wie durft?


Uitgave: Sept-Okt 2018
Thema’s: HRM Administratie Personeel & Organisatie Salaris

‘Stoffig? Welnee. In ons vak kun je alle kanten op’, zegt Koert van Loon directeur en consultant van Incomme HR- en salarisexperts. ‘Ik voer bijvoorbeeld veel interim klussen en reorganisaties uit. Martijn had laatst nog een kwaliteitscontrole binnen een accountantskantoor.’ ‘Richting je klant heb je een adviserende, ondersteunende rol’, reageert Yvonne van der Swaluw, consultant. ‘Ons beroep is erg veelzijdig.’

Uitdagingen
Het veertien koppige team van Incomme houdt van uitdagingen. Met een sterke focus op ICT helpen zij klanten hr-software te implementeren, beter te gebruiken en processen te stroomlijnen. Voor een optimaal geïntegreerde hr-omgeving, waarbinnen zoveel mogelijk routinematig werk bespaard blijft. Daarnaast heeft het bedrijf een speciale detacheringsafdeling om klanten bij tijdelijke onderbezetting op de hr- en salarisafdeling uit de brand te helpen.

HRprtl
Paradepaardje is het HRprtl label, speciaal ontwikkeld voor het mkb en kleinere accountantskantoren om hr- en salarissoftware toegankelijk te maken. Laagdrempelig, tijd- en kostenbesparend, bovendien voordelig door de bundeling van inkoopkracht. ‘Je gaat naar internet, logt in en je krijgt een compleet hr-systeem, zoals alleen grotere organisaties dat hebben’, zegt Koert. ‘Zeer gebruikersvriendelijk en optimaal ingericht.’ ‘Je kunt met kleine procesaanpassingen zoveel tijd besparen’, reageert Martijn Emmerik, consultant. ‘Veel administratieve zaken hebben voor een drukke ondernemer geen prioriteit. We helpen hen ontdekken dat door de inzet van ICT veel tijd kan worden bespaard.’ Yvonne: ‘Of inzien dat nieuwe technieken en de inzet van de juiste mensen op de juiste plek veel meer efficiency oplevert.’

Ibiza
Incomme organiseert regelmatig educatieve teambuildingsuitjes. Laatst nog waren ze met z’n allen op het zonnige Ibiza. De koers binnen het bedrijf is voortvarend. Koert blijft zijn focus op automatisering aanhouden. ‘Een hr-afdeling moet zich immers niet bezighouden met checklists en overtypewerk, maar managers en werknemers zelf online tooling bieden om hun gegevens te kunnen beheren’, stelt hij. Dankzij doorlopende groei is er een structureel tekort aan mensen. Interesse in een uitdagende consultancybaan? Er zijn nog vacatures! 

Tekst: Jeanette van Haasen
Fotografie: Linn de Kort

< Alle thema's