BDO & Ctac: Meer dan alleen buren

Na een intensieve voorbereiding van vier jaar is het nu dan eindelijk zover: Solution Provider Ctac en BDO Accountants & Adviseurs hebben hun intrek genomen in hun gloednieuwe kantoorpand in het Pettelaarpark in ‘s-Hertogenbosch. Beide bedrijven hebben een dikke vinger in de pap gehad waar het de invulling van kantoorconcept en kwaliteitsniveau betreft. Het resultaat? Een imposant, modern, duurzaam en tijdloos kantoorpand van 12.600m² bruto vloeroppervlak met een indrukwekkend uitzicht. Vol trots geven Hugo Cooymans en Jeannot Evers, initiatiefnemers van de gezamenlijke verhuizing, een rondleiding.


Uitgave: Juli-Aug 2012
Thema’s: Flexibele werkplekken Het Nieuwe Werken

“Fantastisch”, dat is het woord waarmee Hugo Cooymans, oprichter en directeur van Ctac, het nieuwe pand omschrijft. Enkele weken geleden verhuisde het ICT-bedrijf van de Goudsbloemvallei naar het nieuwe kantoor aan de Meerendonkweg. “Het 20-jarige jubileum viert Ctac met een frisse start, vanuit een prachtig pand en op de beste zichtlocatie die ik me maar kan wensen.” Ook Jeannot Evers, partner van BDO Accountants & Adviseurs, is zeer verguld met het kantoorpand. “Het is één van de grootste bouwprojecten binnen de Nederlandse private sector van de afgelopen jaren. Iedere keer als ik vanaf de A2 onze twee torens zie prijken, dan voel ik me best even trots worden. Dankzij onze gezamenlijke inspanningen hebben wij, ondanks deze lastige economische tijden, dit project toch mooi weten te realiseren.”

De nieuwe aanpak
Ctac verandert niet alleen van locatie, maar ook van werkwijze. De ICT Solution Provider transformeert van een semi-flexibel bedrijf naar een eigentijdse organisatie die volgens een innovatief, flexibel concept opereert: De Nieuwe Aanpak, kortweg DNA genoemd. “Dit is nadrukkelijk niet Het Nieuwe Werken, maar een eigen Ctacvariant. Bij ons mág je thuiswerken, maar het is geen dogma. Dat is een belangrijk nuanceverschil. Kern is dat medewerkers naar eigen inzicht de balans tussen werk en privéleven vormgeven met het oog op de best mogelijke dienstverlening aan de klant. Uiteraard binnen de mogelijkheden”,
aldus Cooymans. Het kantoor van Ctac is volledig op de nieuwe werkwijze ingericht. Interieurarchitect Hans Maréchal van M+R interior architecture heeft de eigentijdse inrichting ontworpen. “Met een open, transparant kantoor vol flexibele werkplekken is er een efficiënte en bovenal plezierige werkomgeving gecreëerd. Bij de inrichting hiervan dienden de verblijfstijden en de wensen van de medewerkers als uitgangspunt. Er zijn stilteplekken om je terug te trekken, speciale cabines waar je rustig vanuit kan bellen en ruimtes om elkaar te ontmoeten.” Volgens Cooymans is de onderlinge interactie ontzettend belangrijk binnen zijn bedrijf, aangezien veel medewerkers grotendeels buiten de deur en projectmatig werken. “Ons kantoor dient voor hen als een plek om even ‘thuis te komen’. Om het samenkomen verder te stimuleren hebben wij speciaal een grand café en  werkrestaurant ingericht.”

pag 7 BDO en Ctac still
Tuin der lusten

Hoewel de beide torens aan de buitenkant identiek zijn, ziet de binnenkant van BDO er anders uit. Ook fris, ruimtelijk en modern, maar met een andere indeling en een geheel eigen sfeer. Evers: “Wij zijn een ander soort bedrijf met een behoefte aan verschillende soorten werkconcepten. Als accountantsen advieskantoor werken wij dagelijks met privacygevoelige informatie, papieren dossiers en contracten. Een eigen werkplek met kasten die je af kunt sluiten, is daarom veelal een must.” Interieurarchitect Maréchal tekende ook voor de inrichting van BDO. De stad ‘s-Hertogenbosch diende als belangrijke inspiratiebron voor zijn ontwerp. “De vergader- en werkruimtes hebben typische Bossche benamingen zoals ‘De Moriaan’, ‘De Citadel’ en ‘Het Kruithuis’ gekregen. Met prachtige zwartwit foto’s en lampen die zijn afgestemd op het thema van de kamer, wilden wij een echt Bosch accent aan ons BDO-kantoor geven. Uiteraard komen onze corporate kleuren rood en blauw terug binnen het pand, net als bij de andere 26 Nederlandse BDO- vestigingen.” De grootste eyecatcher in de BDO-toren is het bedrijfsrestaurant, waar levensgroot fragmenten uit ‘De Tuin der Lusten’ van de schilder Jeroen Bosch zijn afgebeeld. “Het eindresultaat is echt indrukwekkend geworden. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de reacties van onze relaties op ons nieuwe pand. Het is namelijk een waanzinnig groot verschil met onze vorige locatie: een redelijk pand aan de Bruistensingel.”

Toekomst
De intensieve samenwerking tussen Ctac en BDO stopt niet nu het gezamenlijke bouwproject is afgerond. Volgens Evers kunnen zij als buren in de toekomst nog meer voor elkaar betekenen. “Onze bedrijven bedienen veelal dezelfde doelgroepen: MKB(+) en Large Enterprises. Deze klanten willen vooral met hun eigen business bezig zijn. Ctac kan hen ontzorgen op het gebied van ICT en wij hen op financieel gebied.” Cooymans vult aan: “In de toekomst gaan we activiteiten ontplooien om de overlap in ons klantenbestand nog groter te maken. Persoonlijke dienstverlening, oplossingsgericht werken en het proactief bedienen van de klant zijn gedeelde kernwaarden van Ctac en BDO. Onze mensen maken het verschil. Klanten die dat weten te waarderen zijn daarvoor bij ons aan het juiste adres.”

< Alle thema's