Stone base: Sterk in steen

Miljoenen jaren geleden gevormd door de natuur, opgegraven in de beste steengroeven, met zorg behandeld tijdens de productie en op maat voor de klant verwerkt: bij Stone base regeert de passie voor natuursteen. Het zorgt voor een prachtig eindresultaat.


Uitgave: Sept-Okt 2016
Thema’s: Bouw Handel

Swanenberg Handelsonderneming is een begrip in de regio als het gaat om sierbestrating. Maar vanuit het streven naar een breder marktaandeel en ruimere doelgroep, startte Erwin Swanenberg in 2001 met een nevenbedrijf: Stone base. Vandaag is het één van de grootste leveranciers van duurzame natuurstenen, keramische producten en straatbakstenen, met vestigingen in Den Bosch, Rossum en Raamsdonkveer. Vooral als het gaat om projecten in de openbare ruimte en maatwerk, behoort het tot de absolute top. Joost van Pinxteren is er verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Beste steengroeven

‘Wij halen onze stenen uit de beste steengroeven ter wereld. Een goede groeve vinden vergt tijd, maar dat hebben we er graag voor over. We willen immers topkwaliteit kunnen leveren. En wil je een klant goed kunnen adviseren en begeleiden, dan moet je weten welke steen wel of niet geschikt is. Je moet de structuur, dikte en samenstelling van een steen kennen, want die aspecten zijn vaak bepalend. Zeker bij maatwerkprojecten.’ Onder maatwerkprojecten verstaat Stone base projecten voor de grond-, wegen waterbouw, de utiliteitsbouw, gemeentes, (semi)overheidsinstellingen, architecten en stedenbouwkundige adviseurs. Daarnaast doen ze ook in bulk, waarbij grote partijen verkocht worden aan de vakhandel in Nederland, België en Duitsland. Die levert op zijn beurt aan hoveniers en stratenmakers, waarna de steen uiteindelijk bij de particuliere eindgebruiker terechtkomt. 

State-of-the-art
Stone base beschikt over een state-of-theart machinepark waarmee nagenoeg alle vormen van afwerking mogelijk zijn. Van stenen met golvende groeven tot artistieke figuren in een natuurstenen straatbank. ‘Met onze machines is er weinig wat we niet zelf kunnen maken’, gaat Joost verder. ‘Samen met de producten die we kant en klaar van onze producenten binnenkrijgen, zorgt ons machinepark dat we aan elke vraag kunnen voldoen. Zowel een gemeente die een dorpsplein wil aanleggen als de klant die zijn oprit wil vernieuwen kan bij ons terecht. Een eigen machinepark betekent ook dat we spoedklussen aankunnen. En doordat we alles in eigen hand hebben, kunnen we deadlines en levertijden garanderen.’ Hoe ze op de hoogte blijven van trends, vragen we vervolgens. ‘We bezoeken geregeld beurzen in binnen- en buitenland waar alle belangrijke leveranciers hun noviteiten presenteren. Maar zelf zetten we ook wel de trend’, glimlacht Joost. ‘Onze showroom wordt jaarlijks vernieuwd en niet alleen klanten maar ook architecten komen er geregeld inspiratie opdoen. Kom gerust eens kijken’, besluit Joost.

Tekst: Gerda Baeyens
Fotografie: Marjo van de Peppel

< Alle thema's