Gian Ploegmakers: Hakuna matata

In april ben ik dertig jaar ondernemer. Ik heb Regio Business destijds, als cadeautje aan mezelf, op mijn verjaardag ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je weet wel, dat prestigieuze instituut uit vervlogen tijden. Uiteraard heb ik ook op verschillende golven gesurft de afgelopen drie decennia. En the circle of life is zeker niet aan mij voorbijgegaan.


Uitgave: Mrt-Apr 2021
Thema’s: Evenementen Ondernemen

In het begin was ik misschien wel een blij ei en later een Rupsje Nooitgenoeg. Om me daarna uiteindelijk te ontpoppen tot een (nacht)vlinder? Het afgelopen jaar voelde ik me echter soms een beetje vleugellam. Het is misschien wel de raarste periode in al die tijd. Een deel van ons bedrijf, het organiseren van zakelijke evenementen, kwam min of meer stil te vallen.

In het begin beleefde ik het als een soort gedwongen sabbatical. Na de zomer werd ik steeds ongeduldiger en na de Kerst kreeg ik echt heimwee naar onze BOB Borrels en andere bijeenkomsten. BOB Webinars zijn leuk, maar geef mij toch maar the real thing. Gelukkig zijn we met onze andere takken van sport, waaronder het uitgeven van zakenmagazines, meer dan druk geweest. Wat onze live events betreft: zodra we weer mogen, zijn wij er klaar voor. En dat perspectief wordt nu toch echt steeds concreter. Binnenkort vliegen we weer uit!

Wat ik opnieuw geleerd heb is dat je nog zoveel kunt plannen, er kan altijd iets onverwachts op je pad komen. Als ondernemer en mens moet je daar mee om kunnen gaan. Niet altijd gemakkelijk maar het houdt het leven wel uitdagend. Ik vlinder nog even door in de jungle. Geen zorgen voor morgen. What a wonderful phrase!

Gian Ploegmakers

< Alle thema's