Dé ultieme ontknoping van het Trappers-seizoen: HET IS PLAY-OFF TIJD!

De mooiste tijd van het ijshockeyjaar staat voor de deur. Vrijdagavond trappen Tilburg Trappers en EC Peiting af voor de eerste van maximaal vijf onderlinge play-off duels. In deze uitgebreide vooruitblik met veel statistieken lees je alles over de onderlinge resultaten, de weg naar de play-offs en informatie over de spelers van Tilburg en Peiting.


Do 16 Mrt 2023

Jarenlang was Peiting een baken van rust in de Oberliga Süd. Nauwelijks wijzigingen in de selectie en sinds de ijshockeyjaargang 2008-2009 immer present in de play-offs. Hoe anders was het afgelopen zomer. Het ‘gallischen Dorf’ leek wel een duiventil. Acht spelers uit de selectie van vorig seizoen namen afscheid en men mocht negen nieuwelingen begroeten in Oberbayern. Niet alleen is die Mannschaft drastisch verjongd, maar en passant ook veel sneller geworden. Een vurige wens van teammanager Ty Morris.

THUISBASIS
De Eissporthalle Peiting is de thuishaven van EC Peiting en gebouwd in 1972. De hal biedt plaats aan 2.500 toeschouwers, waarvan 200 zitplaatsen. In mei start een grootschalige verbouwing van de ijsbaan. Als eerste wordt het dak vervangen, maar er wordt ook een nieuw koel- en ventilatiesysteem geïnstalleerd.

COACH

Sinds 3 april 2021 (paaszaterdag) zwaait Anton Saal de (coaching)scepter in Peiting. De 37-jarige Duitser werd die dag aangesteld als vervanger van de naar Blue Devils Weiden vertrokken Sebastian Buchweiser. Saal geldt als een clubicoon. Met uitzondering van twee seizoenen Kaufbeuren en een jaar Rosenheim was hij vanaf 2006 tot 2020 speler van Peiting. Ook droeg hij van 2014 tot en met 2019 de ‘C” op zijn borst. In de halve finaleserie tegen Tilburg in 2015-2016 was Saal goed voor drie punten (2 goals en een beslissende pass) en 6 strafminuten.

OPVALLEND
Zowel in de Oberliga Süd als de Oberliga Nord hebben de nummers 1 tot en met 8 zich geplaatst voor de play-offs. Naast Tilburg versus Peiting, treffen Hannover Scorpions en EV Füssen, Saale Bulls Halle en ECDC Memmingen Indians, Hannover Indians en Höchstadt Alligators, Blue Devils Weiden en Füchse Duisburg, Starbulls Rosenheim en KSW Icefighters Leipzig, Deggendorfer SC en Herner EV Miners en SC Riessersee en Crocodiles Hamburg elkaar.

(...)

Lees nu verder

 

Bestel hier alvast je tickets voor dit spektakel!

 

< Alle nieuwsberichten